SPORNI BJELOVARSKI SAJAM

Hrebak nakon ročišta na kojem se brani od optužbe za klevetu: ‘Neću se dati zaplašiti, bit ću još glasniji!‘

‘Davorin Posavac me tužio za izgovorenu riječ, za klevetu, za ono što sam javno govorio o lošem upravljanju Bjelovarskim sajmom‘
Dario Hrebak i Davorin Posavac
 Goran Mehkek/Bruno Konjević/Cropix

Gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka za klevetu je tužio Davorin Posavac, direktor tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o.

Razlog ove privatne tužbe je što je Hrebak na sjednici Gradskog vijeća, te u TV emisiji, govorio o aferama i lošem upravljanju u toj tvrtki. Riječ je o RTL-ovoj emisiji Potraga iz prosinca 2019. godine u kojoj je objavljen prilog o Posavcu, a u kojoj je i Hrebak dao svoj komentar. Na Općinskom sudu u Bjelovaru danas je održano prvo ročište u ovom sporu.

- Davorin Posavac me tužio za izgovorenu riječ, za klevetu, za ono što sam javno govorio o lošem upravljanju Bjelovarskim sajmom na sjednici gradskog vijeća i u jednoj TV emisiji. Bjelovarski sajam je 40 posto u vlasništvu Grada Bjelovara. Mnogobrojne afere koje su se stvorile na bjelovarskom sajmu zaslužuju da budu politički raspravljene i na gradskom vijeću. To je moje legitimno pravo i obveza prema građanima, posao za koji su me građani izabrali, i pri tome se neću dati zaplašiti, te ću i nadalje braniti interese građana Bjelovara i njihove imovine - kazao je Hrebak.

Dodao je kako je na ročištu otvoreno pitanje skidanja njegovog imuniteta u Saboru.

- Javno i jasno poručujem da ću sam tražiti od svih zastupnika da mi skinu imunitet i izvijestit ću cjelokupnu javnost o svemu onome što se i kako događa na Bjelovarskom sajmu s ciljem zaštite imovine građana Bjelovara. Kao osoba, a pogotovo kao gradonačelnik Bjelovara neću se dati zaplašiti, nego upravo suprotno, još ću glasnije ukazivati na sve ono što se događa, a ne bi trebalo na Bjelovarskom sajmu - kazao je Hrebak.

Posavec je, inače, bio protukandidat Hrebaku na prošlim lokalnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:58