UTRKA ZA BJELOVAR

Hrebak predstavio kandidaturu: Najavio gradnju velike poduzetničke zone i Bjelovarskih termi

Brza cesta koja se gradi i nova poslovna zona Korenovo otvaraju novu razvojnu perspektivu za Bjelovar, rekao je Hrebak
Igor Brajdić i Dario Hrebak

- Cijenu dječjih vrtića smanjit ćemo na 300 kuna - obećao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak predstavljajući jutros kandidaturu za novi mandat.

- Obnovili smo sve vrtiće u ovom mandatu i gradimo dva nova, a cijena se smanjuje na 300 kuna. Kada smo prije četiri godine preuzeli vlast, cijena je bila 750 kuna, smanjili smo je na 500 i sada nastavljamo dalje u istom smjeru. To više nisu obećanja, to su politike koje se provode - rekao je Hrebak, dodajući da najbolje za Bjelovar tek dolazi. Hrebak i kandidat za njegova zamjenika Igor Brajdić, kandidaturu su predstavili u Velikom Korenovu gdje bi, kako su najavili, trebala biti izgrađena najveća poduzetnička zona u tom dijelu Hrvatske.

- Brza cesta koja se gradi i nova poslovna zona Korenovo otvaraju novu razvojnu perspektivu za Bjelovar i omogućit će nova radna mjesta za sve one koji žele raditi. To je nastavak ostvarivanja vizije Bjelovara, pametnoga grada s dinamičnim gospodarstvom 21. stoljeća - kazao je Hrebak.

Dodao je da grad tamo planira i svoj glavni projekt, Bjelovarske terme koje će se financirati iz sredstava EU. Hrebak i Brajdić naveli su kako su ispunili obećanja iz prvog mandata, te su podsjetili na smanjenje gradske uprave, na uvođenje digitalizacije i transparentnosti kako bi svaki građanin u bilo kojem trenutku imao uvid u račune grada, te da je Bjelovar danas najveći grad u Hrvatskoj bez prireza.

Hrebak na izbore u Bjelovaru izlazi samostalno sa svojom listom. Iako je postojao plan da ide s HDZ-om, ta suradnja je, podsjetimo, pukla jer je HDZ htio svog čovjeka kao kandidata za Hrebakova zamjenika, dok se bjelovarski gradonačelnik nije htio odreći svog dugogodišnjeg suradnika i zamjenika Igora Brajdića, s kojim sada i ide u utrku po novi mandat. Što se tiče županije, HSLS je podržao HDZ-ovog kandidata za župana Marka Marušića, ali za Županijsku skupštinu idu sa svojom listom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:48