ŠEF HSLS-a

Hrebak: ‘Tomašević je pošten i korektan političar, ali sada je napravio jednu pogrešku...‘

Govoreći o raspuštanju lokalnog kutinskog ogranka HSLS-a Hrebak je kazao da jedino on može kadrovirati u ime kutinskog HSLS-a
Dario Hrebak
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u N1 Studiju uživo komentirao je izbor predsjednika Vrhovnog suda, situaciju u HSLS-u i Bjelovaru, ali i u Zagrebu.

“Predsjednik Republike ima ovlast predložiti kandidata, no prije toga procedura predviđa razgovore. HSLS-u odgovaraju oba kandidata, to smo rekli još ranije. Ispoštovala se procedura, znaju se dva imena. Predsjednik će predložiti Dobronića i mi ćemo kao koalicijska većina to ime potvrditi. Zašto oboje? Želimo istaknuti da je to predsjednikov izbor, mi to poštujemo. Konačno smo završili tu priču”, rekao je Dario Hrebak o izboru predsjednika Vrhovnog suda dodajući:

“Mi dajemo svoje mišljenje, a predsjednikova je zadnja. Nećemo imati ništa protiv toga. Predsjednikov čovjek, predsjednikov izbor, mi možemo pjevati borbene. Oba kandidata su ok.”

Osvrnuo se na ponovni izbor Luke Burilovića na mjesto predsjednika Hrvatske gospodarske komore:

“Mislim da moja borba za HGK nije uzaludna, mislim da sam uspio u tome. Članarine su samo djelomično ostale. Veliki su jučer izglasali predsjednika HGK, moja osobna pobjeda je da sam se založio za reformu HGK, a sad vidimo da ona jedino dolazi iz Sabora gdje se nakon 30 godina promijenio zakon. HGK je do prije nekoliko godina imao oko 650 zaposlenih, sad ih je oko 350, a bit će oko 280. To je glazba za moje uši. 30 godina smo pričali o reformi unutar HGK i to se nije dogodilo.”

Govoreći o raspuštanju lokalnog kutinskog ogranka HSLS-a Hrebak je kazao da jedino on može kadrovirati u ime kutinskog HSLS-a te da će napraviti novu organizaciju.

Komentirao je i ulaganje u tvrtku Rimac rekavši da, bez obzira na njegovo mišljenje da se radi o uspješnoj tvrtki, država ne bi trebala imati strateške projekte iz privatnog sektora: “Mislim da je Rimac sve napravio sam, to je tržišna utakmica gdje je uspio. Hoće li dodatno narasti uz pomoć javnog novca, ne znam. Treba biti oprezan s ulaganjima javnog novca u privatni sektor.”

Poruka Tomaševiću: Neka pregrize, ne može se svima dopasti

Na koncu se osvrnuo i na događanja u Zagrebu i poslao poruku Tomislavu Tomaševiću:

“Tomašević je pogriješio s Holdingom, ali mislim da je korektan i pošten političar. Izgledali su predominantno u postizbornoj kampanji, sad će tek vidjeti koliko je teško biti gradonačelnik, a da se pritom kompletna medijska scena na tebe ne obruši. Morat će se nositi s kritikama. Moj savjet je da mora pregristi, ne može se svima dopasti, mora imati viziju kako će grad izgledati za četiri godine. Greške ćemo istrpjeti. Pucaju cijevi po Zagrebu, mi u Bjelovaru mijenjamo staru infrastrukturu, grad je raskopan, građani nervozni… Poruka Tomaševiću – krenite raditi!”, donosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 16:13