PRIJETNJA VLADI

HRELJA 'Ako se odbije inicijativa HSU-a, dovest ćemo autobuse umirovljenika pod prozore premijeru Plenkoviću'

Silvano Hrelja
 Darko Tomaš / CROPIX

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja rekao je u četvrtak u Vinkovcima da će, ako vladajući odbiju inicijativu HSU-a, čiji aktivisti prikupljaju potpise protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i povećanja cenzusa, dovesti autobuse umirovljenika pod prozore premijera.

"Kada vas Vlada odbije ili na neki način kaže da je to što radite populizam, a ne shvaća sudbinu tih 250.000 ljudi, onda pojačavamo argument snage, a argument snage su naši umirovljenici, većinom u ruralnim sredinama gdje je taj problem naročito izražen više nego u Zagrebu gdje je prosječna mirovina oko 3.500 kuna, rekao je Hrelja.

Također je pozvao građane da pomognu u skupljanju potpisa, jer kad "po cičoj zimi građani od 70 godina skupljaju potpise za svoje dopunsko osiguranje ta bi slika svakoj normalnoj vlasti trebala udariti u oko, ako ne i u mozak".

"Ako nas i tu odbiju ići ćemo premijeru Plenkoviću pod prozore, svaki tjedan pet autobusa punih onih koji su izgubili dopunsko zdravstveno osiguranje da ne pričaju kako su to neki ljudi, a to će biti ljudi u potrebi iz svih krajeva Hrvatske", rekao je Hrelja.

Komentirajući traženje Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a da se na dnevni red sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja će se održati 9. prosinca po hitnom postupku uvrsti rasprava o adventskim "kućicama", Hrelja je rekao kako svugdje treba preispitivati visoke troškove.

"Ja sam tu s njima suglasan kao što sam suglasan i s našim aktivistima u stranci koji prikupljaju potpise i upućuju te potpise vijećnicama Grada Zagreba zbog poskupljenja odvoza smeća, bez obzira na socijalno stanje kućanstava", rekao je.

Izrazio je i nadu da će predsjednički kandidat Zoran Milanović, kojemu je HSU dao podršku, ostvariti priželjkivani rezultat na predsjedničkim izborima ocijenivši kako je Milanović najomiljeniji predsjednički kandidat među umirovljenicima, ali da treba još malo poraditi na približavanju umirovljeničkoj populaciji.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja u Vinkovcima je bio nazočan godišnjoj izvještajnoj skupštini te stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 16:25