STAJALIŠTE KLUBA

Hrelja pozvao na podršku uvođenju obiteljske mirovine: ‘Ugledajmo se na europske države‘

Zauzmimo pravedan stav, uvažimo zajedničke godine, ne samo uplaćivanja doprinosa, nego i života, stvaranja te odricanja, izjavio je
Silvano Hrelja
 Ronald Gorsic/CROPIX

Saborski zastupnik Silvano Hrelja pozvao je u utorak u ime Kluba zastupnika HSS-a i HSU-a sve zastupnike da podrže najavljeno uvođenje obiteljske mirovine.

- Podržavam najavljeno uvođenje obiteljske mirovine od 2022. i pozivam sve zastupnike da mi se pridruže u toj podršci i prepoznaju vrijednost obiteljskih mirovina - rekao je Hrelja iznoseći stajalište svoga Kluba.

- Ugledajmo se na europske države, zauzmimo pravedan stav, uvažimo zajedničke godine, ne samo uplaćivanja doprinosa, nego i života, stvaranja te odricanja - pozvao je Hrelja.

Marijana Puljak (Kluba zastupnika IP-a, Pametnog i GLAS-a) stala je u obranu obiteljskih liječnika za koje kaže da ih se godinama zapostavlja i da imaju najniže plaće u sustavu zdravstva, a situacija se dodatno zakomplicirala dolaskom koronavirusa. Upozorila je i da će za pet godina trećina svih liječnika obiteljske medicine otići u mirovinu.

- Obiteljski liječnici čuvari su ulaza u zdravstveni sustav, najjeftiniji su dio sustava, koriste samo 5 posto proračuna za zdravstvo, a rješavaju veliki dio zdravstvene problematike - izjavila je Puljak i pozvala na kvalitetnu reformu tog dijela sustava.

Anja Šimpraga (Klub zastupnika SDSS-a) poručila je da se u vrijeme epidemije koronavirusa ne smije zaboraviti na stare i nemoćne, one koji nemaju krov nad glavom, kojima su egzistencija ili zdravlje ugroženi.

Ružica Vukovac (DP) osvrnula se na interpelaciju o radu Vlade vezano za projekt vjetrolektrane Krš-Pađene o kojoj će Sabor raspravljati poslijepodne. Ustvrdila je da Vlada u obrazloženju o odbijanju interpelacije "jezičnim vratolomijama pokušava umanjiti kriminalne aktivnosti".

- Čitajući obrazloženje, trebalo mi je vremena da savladam tu gorčinu i bijes, Vlada nedvosmisleno priznaje niz kriminalnih aktivnosti, ali ih jezičnom vratolomijom pokušava umanjiti i čitatelja zbuniti - rekla je Vukovac smatrajući da je Vlada morala prekinuti niz protuzakonitih radnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2022 03:10