GOSTOVANJE NA N1 TELEVIZIJI

HRGA OTKRILA ŠTO RADI NA PANTOVČAKU, PRIČALA I O PREDSJEDNICI 'Kad bih ja bila pod tolikim pritiskom ne bih pjevala ni pod tušem'

Mirjana Hrga i Kolinda Grabar Kitarović
 Boris Kovačev / CROPIX

Bivša novinarka i urednica Mirjana Hrga, savjetnica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, dala je večeras opsežan intervju u kojem je objasnila što točno radi na Pantovčaku te kako se odlučila za angažman u politici. Kazala je da je politički posao interesantan i koristan, te ne žali zbog odluke o promjeni karijere.

U Pressingu N1 Televizije objasnila je i što radi za predsjednicu.

- Cijelo vrijeme držim na oku blokirane, umirovljenike... Sjećate se slučaja Huanita Luksetića i reakcije predsjednice. To je bila njezina spremnost i moj savjet da vjerujem da je to ispravno - rekla je Hrga o pomilovanju Luksetića.

Predsjednica se često nalazi u izazovnoj situaciji, istaknula je Hrga. Mora paziti da ne proskliže, mora voditi računa i na lijeve i desne, dodala je.

Upitana kako odgovara na kritike da je estradizirala funkciju predsjednice, Hrga kaže da misli da se odgovor djelomično krije u tome da je Kolinda Grabar Kitarović žena.

- Prvi put imamo ženu za predsjednicu. Kad ona čita Pipi drugu čarapu, izložena je nezamislivom ismijavanju. Je li sporno promovirati čitanje? - upitala je Hrga, dodavši da predsjedničine muške kolege nitko na taj način nije komentirao.

Istaknula je i predsjedničine posjete, primjerice Turskoj i Berlinu, s kojih su, kako kaže, odjeci bili fenomenalni.

- A ja sljedeći dan čitam samo što je ona odjenula - kaže Hrga za N1 Televiziju.

- Ona je stvarno lijepa žena i neka je lijepa, da hvala Bogu imamo što i gledati osim slušati - dodala je.

Što se tiče predsjedničina pjevanja, Hrga je kazala da predsjednici nije sugerirala da ne pjeva na svojim putovanjima, dodavši da je to "toliko intimna stvar".

- Kad bih bila pod tolikim udarom kao ona, ja ni pod tušem ne bih pjevala - rekla je Hrga.

S predsjednicom nije komentirala sporne izjave njezine frizerke, objavljene u medijima, o supruzi Miroslava Škore.

- To je za svaku osudu. Ako je gospođa to izjavila, mi nemamo tu što razgovarati. To nije pitanje naučene političke korektnosti, to je pitanje građanske higijene. To se, čovječe, ne govori. To se ne misli - rekla je Hrga u Pressingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:39