OTVORENJE VODOTORNJA

HRT objasnila zašto nije bilo prijenosa iz Vukovara: Našeg reportera poslali su na parkiralište

Sa HRT-a napominju da im je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos "zbog epidemiološke situacije"
Vatromet na otvaranju Vukovarskog vodotornja
 Miroslav Slafhauzer/ Cropix

Hrvatska radiotelevizija odlučno je odbacila medijske prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog "neprenošenja" jučerašnjeg otvorenja vukovarskog vodotornja.

U priopćenju napominju da je HRT obnovi vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost i događaj se intenzivno najavljivao nekoliko dana kroz program HRT-a.

A jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT je posebnu minutažu u svom programu posvetio tom događaju, a poglavito u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevniku HTV-a - s velikom reportažom o vodotornju, simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom - te javljanjem uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja, ističu.

Što se pak tiče prijenosa uživo, sa HRT-a napominju da im je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos "zbog epidemiološke situacije" - kao i pristup "mjestu događaja" njihovom reporteru u vrijeme otvorenja u 17:30 sati. Napominju da su njihova novinara uputili da s parkirališta gleda vatromet.

HRT u priopćenju napominje kako je, radi istinitog informiranja javnosti, važno naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja - osim vatrometa - a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije. Organizator je imao pravo u svojoj produkciji snimiti emisiju, ali je o tome trebao istinito informirati javnost jer je neprihvatljivo unaprijed snimljenu emisiju proglasiti prijenosom uživo - kaže se na kraju priopćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:31