KRAJ SAPUNICE

HRT PONOVNO IMA RAVNATELJA PROGRAMA Radman opet ignorirao mišljenje zaposlenih

ZAGREB - Saša Runjić imenovan je danas za novog Ravnatelja programa HRT-a odlukom Glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Runjić, vlasnik nezavisne produkcijekse kuće Fikcija (serija “Kazalište u kući” te bivši urednik Zabavnog programa i direktor Korporativnih komunikacija RTL Televizije dužnost bi trebao preuzeti u rujnu. Na jučerašnjem izjašnjavanju kreativnog osoblja HRT-a čija je izlaznost bila vrlo niska (10,6 posto) Runjić je kao jedan od tri kandidata prijavljenih na natječaj zauzeo drugo mjesto.

Najviše povjerenja kolega dobio je Zlatko Varošanec, a najmanje Ilija Jandrić. Njihovo mišljenje je savjetodavno, a Povjerenstvo za imenovanje i Radman odlučili su se na kraju za 50-godiπnjeg Runjića koji od 1993. radi u medijima kao novinar i urednik. Ovo je inače ponovljeni natječaj jer je onaj krajem ožujka propao. Na njega su se javili Jura Ozmec, Martin Milinković, Ozren Kanceljak i Jasmina Jovev.

Prisavlje još od početka ove godine traži osobu koja će preuzeti to mjesto, nakon što je Goran Rotim dao svoj mandat na raspolaganje na zahtjev Glavnog ravnatelja HRT-a. Vršitelj duænosti za tu funkciju bila je Ravnateljica produkcije HRT-a Marija Nemčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:07