ISPRAĆAJ NA MIROGOJU

HRT u svojoj povijesti prenosio tri sprovoda, objasnili zašto nisu uživo prenosili pogreb Bandića

Za razliku od komemoracije u HNK dan prije, sprovod nije bilo moguće pratiti u izravnom prijenosu na nekom od HTV-ovih programa
Posljedji ispraćaj gradonačelnika Milana Bandića
 Damjan Tadic/Cropix

Za razliku od komemoracije u HNK dan prije, sprovod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nije bilo moguće pratiti u izravnom prijenosu na nekom od HTV-ovih programa. Ni druge nacionalne TV kuće nisu se odlučile na prijenos ispraćaja na zagrebačkom Mirogoju, za razliku od N1 televizije čiji program imaju kablovski pretplatnici.

"HRT je u utorak prenosio komemoraciju iz HNK u Zagrebu za pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. HRT je sa svojim ekipama zabilježio i sam sprovod o kojem će informirati javnost u svim svojim informativnim emisijama. Smatramo da je HRT na adekvatan način i primjereno popratio sva zbivanja oko smrti zagrebačkog gradonačelnika. Dodajemo da je sprovod bio prenošen uživo na webu i Facebook stranici HRT-a", odgovorili su nam s javne radiotelevizije.

Inače, HRT je u svojoj povijesti prenosio tek tri sprovoda (ne i komemoracije), onaj još za vrijeme Radiotelevizije Zagreb - Josipa Broza Tita, te od samostalnosti Hrvatske - Franji Tuđmanu i Gojko Šušku. Kako neslužbeno doznajemo, stav Ravnateljstva bio je očito, kako će na tome i ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:31