ČUDO

Hrvat koji je nestao prije 30 godina pronađen živ i zdrav u Španjolskoj!

U rodnim Čepikućama nisu ga vidjeli 30 godina, a pretpostavljali su da ga više nema među nama...

Petar Marčinko

 Nestali.hr

Pomorac Petar Marčinko koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina živ je i nalazi se u Španjolskoj! Upravo je ovog tjedna Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

O ovom pronalasku DuList pisao je u svom tiskanom izdanju sredinom prosinca, a tada su iz Policijske uprave istaknuli da su dokumente zaprimili službenim putem preko Veleposlanstva Hrvatske u Španjolskoj te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet te vjerodostojnost pristiglih dokumenata.

image

Petar Marčinko

Nestali.hr

Kako je DuList doznao iz Policije, obitelj je obavještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba. Javnosti su kao i Marčinkovim sumještanima u Čepikućama još uvijek ostali skriveni motivi njegova odlaska i ostanka u Španjolskoj preko 30 godina bez da se javio svojima ili se pak poželio vratiti doma.

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u travnju 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španjolskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag. U rodnim Čepikućama više ga iza toga nisu nikada vidjeli te su im glavama prolazile razne pretpostavke pa čak i onaj najcrniji scenarij - da više nije među njima.

image

Profil Petra Marčinka na stranici nestali.hr

Nestali.hr/screenshot

DuList je sredinom prosinca posjetio Marčinkove rodne Čepikuće tragom informacije o pronađenim dokumentima te su nam tada njegovi sumještani o njemu istaknuli sve najbolje. Svi su se nadali da su dokumenti doista njegovi i da je živ. Vijest o njegovu pronalasku će ih itekako razveseliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2023 17:55