(PRE)SKUPA DELICIJA

Hrvati će, čini se, još jednu namirnicu maknuti s jelovnika. Cijena im je otišla u nebo: ‘Kilogram? Dvadeset eura...‘

Vrganja prilično dugo zbog sušnog perioda nije bilo, nestašica je bila kratkog vijeka i sad ih opet ima pa me zanima hoće li spustiti cijenu

Ilustrativna fotografija

 Josip Bandic/Cropix
Vrganja prilično dugo zbog sušnog perioda nije bilo, nestašica je bila kratkog vijeka i sad ih opet ima pa me zanima hoće li spustiti cijenu

Hrvati će, čini se, još jednu namirnicu maknuti s jelovnika. Cijena vrganja otišla je u nebo, za kilu se traži 20 eura, jednako u Istri kao i na sjeveru zemlje. Vrganj, koji za razliku od mnogih drugih gljiva, nema baš nikakva ljekovita svojstva, ali veliki je gastro užitak, aromatičan, i svakom jelu daje posebnu notu, postao je tako za većinu još jedna žal za "starim vremenima". Pitati je li neka cijena opravdana, danas, kad se čini da baš ni jedna nema opravdanja, i nije neko pitanje, ali za vrganje to dosad nismo pitali, pa evo što o cijeni od 20 eura za kilogram kaže Marijan Sabolić, predsjednik Gljivarskog društva "Smrčak" iz Čakovca.

image

Vrganji na tržnici Kvatrić u Zagrebu

Tomislav...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 23:53