NOVOGODIŠNJE SLAVLJE

Hrvati dočekali 2010. uz kišu i vatromet

 Admir Buljubašić / CROPIX

Uz kišu i vatromet dobro raspoloženi Hrvati dočekali su 2010. godinu nadajući se da će im Nova godina biti barem malo bolja od stare. Slavlje je već tradicionalno organizirano na glavnim gradskim trgovima, uz vatromet i šampanjac u ponoć.

Dvanaest tisuća Dubrovčana i gostiju dočekalo Novu godinu na Stradunu

Uz ponoćni vatromet, pjesmu Mila Hrnića i čestitku dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića na bini ispred Luže, Novu godinu u Dubrovniku je dočekalo oko 12 tisuća ljudi. Dubrovčanima i njihovim gostima na ruku je išlo i vrijeme, toplo i bez kiše do sitnih sati. - Sanjajte svoje snove jer kad nešto žarko želite, cijeli svijet se uroti da se to i dogodi – poručio je gradonačelnik Vlahušić slavljenicima i sa suprugom Marinom zaplesao novogodišnji valcer uz zvuke trubadurske himne "La musica di notte".

Ogromna natkrivena pozornica, svjetlosni efekti koji su spomenicima dali magične vizure, sedmominutni spektakularni vatromet koji je u ponoć zabljesnuo Stradun, te vruća atmosfera učinili su silvestarsku noć u Gradu jedinstvenom.

Zbog potpunog izostanka interesa publike, propao je silvestarski nastup Simone Gotovac u dubrovačkom klubu Factory. Čini se da je otkazivanju Simoničina dubrovačkog nastupa kumovala "nelojalna konkurencija" na Stradunu, gdje je nastupao Milo Hrnić i "pokupio" joj ciljani mlađi auditorij.

Kiša rastjerala Osječane sa središnjeg trga

U osječkoj novogodišnjoj noći grmjelo i iz neba, ali i od pirotehnike, a već nakon upućenih prigodnih želja osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala i župana Vladimira Šišljagića, te skromnog vatrometa većina je Osječana utočište i nastavak najluđe noći potražila u zatvorenom prostoru.

Posebno je veselo bilo u hotelu Royal gdje je Nova godina dočekana uz glazbu romskog trubačkog sastava Kočani orkestar iz Makedonije, te posebnog gosta, samoprozvanog majstora borilačkih vještina iz Sinja, Bore Leea, poznatog po snimanju trash filmova inspiriranih likom Bruce Leeja.

Ipak, najatraktivniji doček za mlade Osječane bio je onaj u Trgovačkom centru Esseker gdje se 300-tinjak gostiju zabavljalo uz glazbeni duet DJ Dolls iz St. Petersburga i potporu WLM DJ snaga E-Base, Marc Times, Omer, Ostrom i Alek.

Ovaj je doček opravdao ranije najave kojima je ocijenjen šestim najzanimljivijim partiyem u cijeloj državi

Kninjani se okupili pod šatorom na Starčevićevom trgu

Već po tradiciji Grad Knin je organizirao doček pod šatorom na glavnom gradskom trgu Ante Starčevića gdje su građane do kasno u noć zabavljali pjevač Mate Bulić i kninska grupa Tenen. Uz glazbu, šampanjac i tombolu plesalo se i zabavljalo, a u ponoć je priređen veliki vatromet uz čestitke gradskih čelnika. Slavilo se i u gradskim kafićima, te u kućama i stanovima u obiteljskom okruženju.

Jole zapalio šibensku Olimpyu, a Romi Puntu

Uz čestitke gradonačelnika i župana te uspješnice popularnog Magazina i atraktivne Ivane Kovač, kao i omiljene note Papagala, brojni su Šibenčani u Novu 2010. godinu ušli na Poljani pod šatorom koji se u kišnoj, najluđoj noći u godini pokazao i te kako dobrim rješenjem. Slavilo se, inače, po cijelom gradu.

Gotovo je sigurno da je na području Šibensko-kninske županije najveselije bilo u Vodicama. Po prvi puta u povijesti ovog najturističkijeg središtva na ovom dijelu Jadrana u pogonu se bila sva tri hotela. U njima je novu 2010. dočekalo više od 1500 gostiju. Prava ludnica je bila u hotelu Olimpya gdje je više od 500 gostiju iz svih krajeva Hrvatske zabavljao popularni Jole. Za novogodišnje slavlje u ovom hotelu karte su rasprodane osjetno prije, pa je uprava Olimpye odlučila da tu feštu ponovi i u petak večer.

Novogodišnja tradicija Vele Luke: Trobojnica na Pinskom ratu

Na samu Novu godinu Narodna glazba Vela Luka priredila je tradicionalni promenadni nastup na velolučkoj rivi. Nakon mimohoda točno u podne na obližnjem je brežuljku Pinski rat uz počasne plotune izvijana hrvatska zastava.

Najviše Velolučana novo ljeto je dočekalo u krugu obitelji i rodbine. Radio je tek hotel Dalmacija, ali organiziranog dočeka nije bilo. Ove godine doček je popraćen najvećim vatrometom dosad.

Na pulskom Forumu svirale domaće snage - Mor Roll, Gustafi i Dogma

S kišobranom ili bez Puljani su solidno popunili Forum na kojemu su svirale domaće snage – Mor Roll, Gustafi i Dogma. Oni malo veseliji nisu oklijevali zaplesati na kiši. Odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine i šestominutni vatromet bila je kulminacija večeri. Puljanima se čestitkom obratio i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Hvarani dočekali Novu s Petrom Grašom

Žitelji Hvara i njihovi gosti Novu godinu su uglavnom dočekali na najvećem i najljepšem trgu Dalmacije gdje su se unatoč lošim vremenskim prilikama odlično zabavljali uz nastup Petra Graše, no neki su Silvestarsku noć odlučili provesti u luksuznom hotelu Adriana plešući uz taktove popularnog Positiva, odnosno u disko klubu La struja gdje je 'oproštaljka' upriličena s grupom Adria.

Od ostalih hotela vrata su otvorili još samo Delfin i Palace čiji gosti su bili isključivo sudionici 33. novogodišnje regate i njihova pratnja koji su u grad Hanibala Lucića doputovali iz čak 21 države.

Splićani zakoračili u Novu s Kerumom i Tonyjem Cetinskim

Kiša je dobrim dijelom spustila razinu slavlja na splitskoj Rivi gdje je dvadesetak tisuća ljudi uz Tonija Cetinskog dočekalo Novu godinu koju im je tradicionalno čestitao gradonačelnik Željko Kerum, poželjevši sugrađanima puno zdravlja i sriće. Nakon Cetinskog, čiji je nastup po nekima kratko trajao, po Rivi se uz kišobrane plesalo uz grupu Bomba.

Vukovarcima sretnu Novu godinu prva poželjela Sandra Paović

Hrvatska olimpijka Sandra Paović poželjela je prva sretnu Novu godinu svojim Vukovarcima koji su na dočeku bili na središnjem vukovarskom trgu.

Silvestarsku su noć obilježili red zabavne glazbe, pa red tamburica, malo kuhanog vina i vatromet u prvim minutama 2010. godine. Za dobru zabavu, unatoč dosadnoj kiši, sijevanju munja i grmljavini, araca na njihovepobrinuli su se Passage band i Tamburaški sastav Hrvatski sokol, a reakcija Vukov note koje su ispunile „najluđu noć“ bila je izvrsna. Vatromet je Vukovarcima poklonio prijateljski grad Koprivnica.

Veselo i ludo bilo je i u obližnjim Vinkovcima, gdje su po sličnom i oprobanom receptu, naravno sve uz dobru hranu i kuhano vino, svirali Likosi i Dike.

Puljani na kupalištu Mornar u moru nazdravili šampanjcem

Dvadesetak hrabrih kupača i kupačica i ove su se godine, tradicionalno u podne, bućnuli u more na kupalištu Mornar. Bilo je hladno samo ih gledati, no oni kažu da im bez toga Nova godina ne bi bila potpuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:49