StoryEditor
USPJEŠAN SAJAM

HRVATI IPAK ČITAJU KNJIGE Na Interliberu više od 150 tisuća posjetitelja

 Bruno Konjevic / CROPIX

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju je završio 42. međunarodni sajam knjiga Interliber, na kojem je više od 380 izlagača tijekom šest dana predstavljalo svoje nove naslove, a sajmove Interliber, Reboot Infogamer i Inovu razgledalo više od 150 tisuća posjetitelja, priopćio je Zagrebački velesajam (ZV).

Ovogodišnje izdanje sajma knjiga, ističe ZV, bilježi povećanje broja izlagača za 18 posto, a izložbenog prostora za 5 posto.

Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera bilo je "Znanje i učenje". U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održale su se rasprave "Sajam hrvatskog obrazovanja", "Sajam svjetskog obrazovanja" i konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska".

U sklopu programa svaki dan održavale su se zanimljive panel rasprave poznatih književnika i različite radionice, a zanimanje publike izazvali su brojni književnici koji su se družili s publikom. Interliber su posjetili i publici se predstavili poznati inozemni književnici poput Sharon Bolton i Frederica Martela, a prvi put u svijetu predstavljena je i slikovnica "Abeceda grupe Metallica".

Veliki interes izazvao je dolazak najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića koji je na Interliberu predstavljao i potpisivao svoju autobiografiju.

Knjige prikupljene u akciji "Knjigodar" predane su predstavnicima Osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

Za vrijeme trajanja Interlibera, 14. studenoga, Zagrebački velesajam proslavio je 110 godina svoga postojanja i djelovanja svečanom Akademijom u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 02:04