GLOBAL ENTRY

Hrvati koji u SAD idu turistički ili poslovno mogu se prijaviti za članstvo u programu za brži ulaz

Članovi Global Entryja u SAD ulaze putem automatskih kioska koji se nalaze u brojnim zračnim lukama unutar Amerike

Hrvatski državljani od 23. listopada 2021. godine u SAD mogu putovati bez viza

 Michael Ciaglo/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Američka carinska i granična služba (CBP) objavila je u četvrtak da se hrvatski državljani niskog rizika s prethodnim odobrenjem od 16. ožujka mogu prijaviti za Global Entry, CBP-ov program za brži ulazak u Sjedinjene Američke Države u turističke ili poslovne svrhe.

Program Global Entry predstavlja jednu od četiri grane programa Trusted Traveler koji putnicima niskog rizika s prethodnim odobrenjem omogućava bržu kontrolu prilikom dolaska u zračne luke u SAD-u.

Članovi Global Entryja u SAD ulaze putem automatskih kioska koji se nalaze u brojnim zračnim lukama unutar Amerike i na lokacijama za kontrolu diljem svijeta.

Uz Hrvatsku, u programu Global Entry trenutno se nalaze Argentina, Kolumbija, Njemačka, Indija, Meksiko, Nizozemska, Panama, Južna Koreja, Singapur, Švicarska, Tajvan, Brazil, Bahrein, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

- Ovo je partnerstvo još jedan dokaz kontinuirane predanosti Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država daljnjem razvoju već odličnih odnosa između dviju zemalja pružanjem pogodnosti svojim državljanima na način da se olakšaju putovanja i trgovina uz istodobno jačanje sigurnosti obiju zemalja - reklo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Podsjetimo, hrvatski državljani od 23. listopada 2021. godine u SAD mogu putovati bez viza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:11