LUKSUZNI AUTOMOBILI

Hrvati kupili pet Maybacha, evo koliko je prodano Mercedesa S klase po 1,2 milijuna kuna

Radi se o najskupljim automobilima: pokreću se govorom, glazba se pojačava kretnjama vozača...
Mercedes-Maybach
 Mercedes-benz Ag - Global Commun

Prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima bliskim krugu Josipa Stojanovića Jollyja, vlasnika JOLLY Autolinea, prodajno-servisnog partnera Mercedes-Benza, već je ugovorena prodaja tridesetak najnovijih modela Mercedesa S klase. Također je, prema istom izvoru, u prosincu je ugovorena i prodaja pet komada Mercedes-Maybach S-klasa, limuzine koja definira luksuzni automobilizam. Kupci MercedesMaybach S-klase dobit će ih polovicom iduće godine.

Jollyjeva tvrtka JOLLY Autoline ima centre u Dugopolju, Zadru i Zagrebu, gdje obavlja djelatnost servisiranja i prodaje vozila marke Mercedes-Benz i Smart. Iz JOLLY Autolinea su za svoje prodajne salone već naručili i deset komada novog Mercedes-Maybach GLS, modela koji je između ostalog opremljen najnovijim i najinteligentnijim sustavima sigurnosti i pomoći u vožnji te već poznatim luksuzom.

Postojeći kupci

Uglavnom, iz Mercedes-Benza, prodajno-servisnog partnera JOLLY Autolinea, očekuju da će novi modeli privući njihove postojeće kupce i partnere, ali da će dobiti i niz novih kupaca. Prvi primjerak najnovijeg modela Mercedesa S klase koji je došao u Hrvatsku već vozi vlasnik tvrtke JOLLY Autoline Josip Stojanović Jolly. Sam Josip Stojanović Jolly nije htio ni opovrgnuti niti potvrditi ništa od ovih navoda.

"U ovom trenutku mogu potvrditi da prodaja ide jako dobro te da će iduću godinu obilježiti najnoviji Mercedes S klase. Iz razloga što u luksuznom segmentu vozila gotovo i nema konkurenciju, Mercedes S klase će prema našim očekivanjima kao i obično biti perjanica naše prodaje. U idućoj godini očekujemo povratak na pokazatelje koji smo dosegnuli prije ove krize", rekao nam je Josip Stojanović Jolly, koji je odbacio svaku mogućnost razgovora o imenima kupaca.

Novi Mercedes S-klase, koliko je poznato, podržan je upravljanjem prirodnim govorom na 27 jezika i ima smanjen broj prekidača u kabini. Njegov hardver i softver doživjeli su značajnu nadogradnju: jasni prikazi na pet velikih zaslona, dijelom s OLED tehnologijom, olakšavaju kontrolu vozila i funkcije udobnosti. Novi Mercedes S klase na tržište dolazi s četiri motora: dva dizelska u modelima S350d i S400d razvijaju 286 i 330 konjskih snaga, te dva benzinska S450 i S500 koji imaju 367 i 425 konjskih snaga. U bliskoj budućnosti se očekuju i njegove hibridne verzije. Nakon što je izišao najnoviji model Mercedesa S-klase koji je sada stigao u Hrvatsku proizvođač i prodajni predstavnici Mercedes-Benz vozila očekuju da će se tržište prodaje novih automobila oporaviti.

U ovlaštenom Mercedes-Benz prodajno-servisnom partneru JOLLY Autoline očekuju da će im novi modeli Mercedes S klase i Mercedes Maybach S-klase koji će izići u svibnju iduće godine te Mercedes GLS I, Mercedes-Maybach GLS te novi Mercedes GLE koji je izišao polovicom ove godine, vratiti prodajne brojke na razinu 2019. godine. U JOLLY Autolineu se nadaju mnogo boljim rezultatima naredne turističke sezone koja direktno i indirektno značajno utječe na rast potrošnje građana te, što nije zanemarivo, povratak aktivnosti rent-a-car tvrtki.

Nove trošarine

Vjetar u leđa domaćem tržištu automobila od prvog dana iduće godine bit će novi izračun trošarina zahvaljujući kojem će novi automobili postati povoljniji. Zasad još nije poznato koliko povoljniji, no prema aktualnim izračunima, radi se o nekoliko tisuća kuna, u slučaju Mercedesa S klase čak deset tisuća. Kupcima premium marki tih desetak tisuća kuna sigurno neće bitno promijeniti financijsku konstrukciju, no svaki je popust dobro došao. Posebno u trenutku dok tržište novih automobila proživljava pravu noćnu moru, s prošlogodišnjih 58.916 registriranih primjeraka pali smo na 34.006.

Pale su i premium marke, ipak ne u tolikoj mjeri. Kroz koronakrizu lakše plove zastupnici luksuznih vozila pa je tako ove godine registrirano čak 860 Mercedesovih modela. Unatoč krizi, Hrvati su u aktualnoj godini kupili i 130 Porschea, četiri Bentleyja te po jedan Aston Martin, Ferrari, Lamborghini i Maserati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:58