KRALJICA I NA TELEFONIMA

Hrvati na mobitelu vole živahne tonove: Ovo su najpopularnije melodije!

Varazdin, 091211.U gradskoj sportskoj dvorani u Varazdinu odrzava se koncert Karlovacko live toura, na kojem nastupaju Bajaga i Jelena Rozga.Izvodjaci su napunili dvoranu i zabavili Varazdince i goste iz okolnih krajeva lijepe nase i Slovenije.Na slici: nastup Jelene Rozge.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

ZAGREB - Da Hrvati vole čuti zvuk vesele glazbe kad im zazvoni mobilni telefon pokazuje ljestvica o najčešće preuzetim pozivnim melodijama koju je prema obrađenim podacima za 2011. sastavio HDS Zamp.

Prvo mjesto u kategoriji pozivnih melodija zauzela je "Bižuterija" autorskog para Tončija i Vjekoslave Huljić koja je Jeleni Rozgi osigurala i Porina za Hit godine, a slijede je jednako vesela "Ajme meni nije mi dobro" Ive Petrića i Marina Mrve iz Sexymotherfuckersa te "Nevidljivo blago" Ante Pecotića u izvedbi Kim Verson.

Ljetni hit grupe Magazin "Kemija" koji također potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić je na četvrtom mjestu. Naslovna pjesma emisije Hrvatska traži zvijezdu "Vjerujem u snove" Denisa Dumančića i Faruka Buljubašića (Faye) u izvedbi HTZ Banda popela se na peto mjesto.

Među onima koje se najviše "skidalo" su i autori sa ZAMP-ove ljestvice top deset autora čiji su se repertoari najviše koristili, a u koje abecednim redom ulaze Ante Pecotić, Arsen Dedić, Boris Đurđević, Husein Hasanefendić – Hus, Jasenko Houra, Miro Buljan, Nenad Ninčević, Neno Belan, Tonči Huljić te Zlatan Stipišić – Gibonni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:02