VELIKA GUŽVA

HRVATI OKUPIRALI BENZINSKE U BIH Svi nagrnuli po jeftino gorivo samo 20-ak kilometara preko granice: litra eurodizela stoji tek 5,20 kuna!

Na benzinskoj crpki u Doljanima, odmah iza granice pokraj Metkovića, gotovo svi su automobili s hrvatskim registarskim oznakama
Doljani, BiH, 180116.Doljani, par kilometara od Metkovica.Cijene naftnih derivata vec tjednima nastavlaju sa padom.Unatoc pojeftinjenju cijene goriva zbog povoljnijeg PDV-a nize su u BiH, gdje litra eurosupera 95 i eurodizela kostaju 2,25 kn manje nego u RH.Na jednom rezervaru u BiH moze se ustedjeti i 100 kuna.Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
 Denis Jerkovic / CROPIX

Unatoč sve jeftinijem gorivu u Hrvatskoj, u susjednoj Bosni i Hercegovini cijena mu je još povoljnija pa su stanovnici pograničnih područja doslovno okupirali njihove crpke, javlja HRT .

Na benzinskoj crpki u Doljanima, odmah iza granice pokraj Metkovića, gotovo svi su automobili s hrvatskim registarskim oznakama. Cijene goriva u Bosni i Hercegovini niže su za više od dvije kune po litri nego u Hrvatskoj pa su ispred crpki česte kolone.

U Ljubuškom, 20-ak kilometara od Metkovića, cijena eurodizela je oko pet kuna i 20 lipa, a eurosupera oko šest kuna. Među onima koji strpljivo čekaju u redu kako bi napunili automobilski spremnik mnogo je vozača iz Hrvatske.

Neretvani po gorivo hrle u susjednu državu i na jednom spremniku uštede više od 100 kuna.

“Kolona bude 15-ak automobila svakog trenutka”, izjavio je Zoran Oršulić, radnik benzinske postaje u Doljanima, za HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 06:13