A POBJEDNICI SU...

Hrvati pred TV-om: Pročitajte što se najviše gledalo tijekom blagdana

Najgledanija zabavna emisija bio je HTV-ov specijal ‘Božićni ples sa zvijezdama’, a među serijama pun je pogodak ostvarila Nova TV s ‘Deset Božjih zapovijedi’

ZAGREB - Finski animirani film ‘Niko božićna potraga’ koju je RTL emitirao za Badnjak te njemačko-kanadski akcijski film koji je emitirala Nova TV za Štefanje, bili su najgledaniji filmovi blagdanskog programa.

RTL ispred HTV-a

Obje filmske premijere ostvarile su 13,4 posto prosječne gledanosti, a i drugi filmovi, uglavnom dječji, proteklih su dana, uz informativne emisije, carevali televizijskim programima. Na to ukazuje i gledanost informativnih emisija koje su u pravilu zauzele prva mjesta na top listama u protekla tri dana. Dnevnik Nove TV tako je bio najgledanija emisija od Badnjaka do Sv. Stjepana s ostvarenih od 19,3 do 23 posto gledanosti. RTL Danas imao je u istom razdoblju od 14,1 do 18,5 posto, a Dnevnik HTV-a od 13,6 do 14,5 posto publike.

Na sam Badnjak u petak 24. prosinca, dobru praćenost ostvario je i RTL-ov američki animirani film ‘Shrekov prvi Božić’ sa 12,8 posto gledatelja, ali i dalje najomiljeniji hrvatski dječji film ‘Vlak u snijegu’ koji je, iako snimljen prije 34 godine, HTV-u donio 11,7 posto publike.

Najgledniji zabavni program na Božić imao je HTV-ov specijal ‘Ples sa zvijezdama’ sa 16,3 posto, što je ujedno i druga najpraćenija emisija tog dana.

Priča o Isusovu rođenju

Američka povijesna drama u nastavcima iz 2006. godine ‘Deset božjih zapovijedi’ za Novu TV je bila pun pogodak jer ju je u poslijepodnevnim satima pratilo od 10,7 do 13,8 posto publike pred malim ekranima. Među top deset u subotu uvrstio se i HTV-ov tradicionalni prijenos iz Vatikana Urbi et Orbi sa 12,1 posto, drama ‘Priča o Isusovom rođenju’ na Novoj TV 11,4 posto, te ponovno RTL-ov ‘Shrekov prvi Božić’ sa 11,1 posto.

Nedjelja je bila očito dan kada su se gledatelji već malo zamorili od silnih sadržaja za djecu, pa su osim dnevnih informativnih emisija visoke rezultate ostvarile i HTV-ove emisije ‘Plodovi zemlje’ (15,3 posto) te ‘More’ (11 posto).

Dobru reakciju kod publike tog dana je također postigla HTV-ova zabavna emisija ‘Lijepom našom’ sa 12,3 posto, kviz ‘1 protiv 100’ sa 11,2 posto, kao i RTL-ov magazin ‘Exkluziv s Tatjanom Jurić’ sa 11,1 posto publike.

Dječji klasik `Vlak u snijegu´privukao 11, 7 % gledatelja

U poplavi hollywoodskih dječjih filmova novije proizvodnje, HTV je odlučio u udarnom terminu na sam Badnjak emitirati i danas najomiljeniji hrvatski film za djecu, 34 godine star ‘Vlak u snijegu’. Ovaj klasik, inače vrlo uspješna ekranizacija romana Mate Lovraka koji je 1976. režirao Mate Relja s malim Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi, postigao je u petak odličnu gledanost od 11,7 posto što je ujedno i šesti najgledaniji program tog dana. Tako dobar rezultat dokaz je kako HTV-ovi urednici nisu pogriješili kada su zaigrali na sentiment publike, današnjih roditelja, koji su odrasli na priči o učenicima čiji vlak pri povratku s izleta zapne u snježnom nanosu i koju su sada vjerojatno željeli podijeliti sa svojom djecom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:50