GOTOVO JE

Hrvati preuzeli djecu, popodne lete za Lusaku!

Viši sud u Ndoli oslobodio je u četvrak osmero hrvatskih državljana

Oslobođeni Hrvati

NOVO: Prema informacijama Jutarnjeg lista, Hrvati u Zambiji preuzeli su djecu i vraćaju se u Hrvatsku. Potvrđeno nam je da popodne svi lete za Lusaku.


Viši sud u Ndoli oslobodio je u četvrak osmero hrvatskih državljana jer optužba nije dokazala trgovinu ljudima i krivotvorenje dokumenata o posvajanju. "Oslobođeni su", rekao je novinarima njihov odvjetnik Kevin Silwimba i dodao da se sada s djecom mogu vratiti u svoju zemlju. No kasnije se situacija zakomplicirala jer je Imigracijski odjel u Ndoli odbio pustiti djecu koju su posvojili Hrvati.

Naš suradnik iz Zambije Stafrance Zulu rekao nam je kako se radi samo o formalnosti te da mu je rečeno kako su oslobođenim Hrvatima savjetovali da u petak dođu po djecu jer je bilo kasno obaviti formalnosti oko njihove predaje posvojiteljima.

Iz Vlade su nam potvrdili da su veleposlanik, dva konzula i odvjetnik trenutno u Imigracijskom uredu te da je procedura u tijeku. - Radi se sve da se djeca što prije vrate posvojiteljima i da se svi mogu vratiti u Hrvatsku, rečeno nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. veljača 2024 21:57