IZNAJMLJIVAČI LJUTITI

Hrvati se posvađali zbog ljetovanja u ‘Maldivima Europe‘: ‘Skupo vam je? Jedva čekam da se očistimo od ovakvih‘

Tekst o albanskim turističkim destinacijama uspoređivao je cijene albanske i hrvatske turističke ponude

Ksamil

 Yuriy Brykaylo/Alamy/Alamy/Profimedia/Yuriy Brykaylo/alamy/alamy/profimedia

Tekst o "Maldivima Europe", odnosno, albanskoj obali i mjestima poput Drača, Ksamila i Sarande koja su samo neka od mjesta koja su i ovoga ljeta okupirali brojni turisti iz svih zemalja Europe, ali i Hrvati, uzrokovao je lavinu komentara u popularnoj Facebook grupi "Apartmani Hrvatska".

Albanija je postala privlačna Hrvatima zbog pristupačnih cijena i prirodnih ljepota, no to očito ne odgovara brojnim korisnicima Facebooka te iznajmljivačima koji su svoje nezadovoljstvo izrazili u komentarima. Jedna od najčešćih zamjerki koje gosti pak imaju su cijene na hrvatskoj obali, odnosno, njihovo povećanje u odnosu na prošlu sezonu te uspoređuju koliko je Albanija jeftinija od Jadrana.

image

Rimski amfiteatar u centru Drača

Nikola Vilic/Cropix

- Da ste pretjerali sa cjenama, jeste. To i stranci govore, a ne domaći samo. Pizza obična 13 eura, kebab 8 eura, palačinka 4 eura, kugla sladoleda 2 eura i to sve na ulici. Ako je to normalno, onda je**** i more i sve - piše u jednom od komentara.

No nekoliko je komentatora stalo u obranu Hrvatske i cijena ugostiteljske ponude.

- Ja jedva čekam da vi koji pljujete po Hrvatskoj idete u Albaniju, Tursku, Grčku, da je nama koji je volimo manja gužva. Zapravo, ima i dobra u ovome. Očistit ćemo se od takvih. Hrvatska je EU i ne može niže od onog tko nije u EU - stoji u jednom komentaru.

- Hrvati oduvijek hrle tamo di je jeftinije, npr. namirnice u Bosni, Srbiji, Mađarskoj... pa Hrvatska još ni propala, a neće ni sada. Ovi što propagiraju protiv Hrvatske ionako ne dolaze na naš Jadran - objasnila je jedna korisnica Facebooka.

Doduše, ima i onih koji usporedili boravak u Hrvatskoj s nekim drugim zemljama van naše regije.

- Moja kolegica je dva puta išla na Maldive s mužem i djetetom. Za tamo i nazad avionom i hrana i smještaj svaki put joj je trebalo 50 tisuća kuna - ističe jedna komentatorica pod fotografijama članka Jutarnjeg.

image

Novi hoteli u centru Drača

Nikola Vilic/Cropix

Neki od komentatora su primijetili sličnost između odlaska po namirnice u strane zemlje te ove situacije.

- Hrvati oduvijek hrle tamo di je jeftinije, npr. namirnice u Bosni, Srbiji, Mađarskoj... pa Hrvatska još ni propala, a neće ni sada. Ovi što propagiraju protiv Hrvatske ionako ne dolaze na naš Jadran - dodala je jedna korisnica Facebooka.

Podsjetimo, tekst o albanskim turističkim destinacijama uspoređivao je cijene albanske i hrvatske turističke ponude i fokusirao se na iskustva turista iz susjednih zemalja, ali i centralne Europe, koji tvrde da "ih mahom privlače niske cijene u odnosu na regiju".

- U Albaniji možete provesti tjedan dana za iznos koji u susjednim zemljama na obali potrošite za tri dana. I to je ono što pravi razliku - dodaju turisti. Napominju da se albanska obala razvija iz godine u godinu te da je orijentirana na turizam i potrebe turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 18:38