VELIKA ČAST

Hrvatica na prestižnoj poziciji: Nikolina Babić nova potpredsjednica organizacije Tennis Europe

Zalagat ću se za popularizaciju tenisa, što nas može dovesti do još sjajnih igrača u budućnosti, izjavila je predsjednica HTS-a

Nikolina Babić

 HTS

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izabrana je za novu potpredsjednicu organizacije Tennis Europe. Ovim imenovanjem Nikolina Babić ujedno je postala i prva Hrvatica na ovoj visokoj poziciji kojom se nastavlja niz proteklih vrhunskih uspjeha Hrvatskog teniskog saveza te otvara jedno sasvim novo poglavlje za hrvatski tenis.

- Ovo je jedan izuzetno veliki trenutak za Hrvatski teniski savez i mene osobno jer prvi put u povijesti imamo ovako bitnu poziciju u organizaciji Tennis Europe, a to je potpredsjedničko mjesto i ured s velikim federacijama, Njemačkom i Italijom. Cilj je ujediniti Europu kako bi što bolje mogli zastupati interese federacija prema ITF-u, ali i razvoj strategije juniorskog programa mladih igrača. Znamo da 60 posto igrača dolazi iz Europe pa samim time Tennis Europe mora imati puno značajniju ulogu u kreiranju svih strategija i politika tenisa u svijetu - ističe predsjednica Hrvatskog teniskog saveza i nova potpredsjednica Tennis Europe Nikolina Babić, koja je protekloga rujna drugi put izabrana i za članicu Upravnog odbora organizacije Tennis Europe.

U organizaciji Tennis Europe, hrvatska potpredsjednica zalagat će se za popularizaciju tenisa koji će tenis učiniti pristupačnijim svima, što nas može dovesti do još sjajnih igrača u budućnosti. Svjetska kampanja s teniskim legendama i najboljim ATP i WTA igračima bit će izvrsna promocija naših tenisača koji će uz druge nacije biti uključeni u promociju na globalnoj razini kroz Tennis Europe. Tu su i potrebna veća financijska ulaganja u trenerske programe, obrazovanje i status, koja mogu pomoći trenerima u radu i donijeti više rezultata s igračima u budućnosti. U svom mandatu isticat će jačanje suradnje nacionalnih saveza i organizacije Tennis Europe, koja je vrlo važna za zajednički rast ovoga sporta.

Hrvatski tenisači, koji su pod mandatom Nikoline Babić osvojili ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju, Davis Cup 2018. godine te brojne druge zapažene svjetske uspjehe, sad imaju svog predstavnika na nikad višoj poziciji u ovoj europskoj teniskoj organizaciji što će bez sumnje rezultirati i brojnim novim mogućnostima poput potencijalnog dolaska novih profesionalnih međunarodnih turnira u našu zemlju i napretka u brojnim područjima. Sudeći po protekloj godini i nizom ostvarenih svjetskih uspjeha, Hrvatski teniski savez priprema nam još puno budućih uspjeha i razloga za slavlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:18