ZAŠTITA IDENTITETA

Hrvatska agencija natjerala Grke da uklone vijest u kojoj su objavljeni osobni podaci uhićenih BBB-a

‘Grčko nadzorno tijelo nastavit će nadzorno postupanje te će o svim relevantnim informacijama obavijestiti AZOP‘, rekla je hrvatska agencija

Policija privodi na saslušanje navijače koji su sudjelovali u neredima

 Ronald Gorsic/Cropix

Nakon što je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) 17. kolovoza doznala da su na jednom grčkom novinskom portalu objavljeni osobni podaci hrvatskih državljana za koje grčka policija sumnja da su u Grčkoj počinili kaznena djela te od grčkog nadzornog tijela zatražila da poduzme adekvatne korake da se ti podaci uklone, AZOP je u petak objavio da je sporna stranica na kojoj su se podaci nalazili uklonjena.

- Na zahtjev Agencije za zaštitu osobnih podataka, a u vezi objave osobnih podataka hrvatskih državljana osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela odnosno prekršaja na grčkom portalu, nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka u Grčkoj pokrenulo je nadzorno postupanje nad voditeljem obrade tj. predmetnim portalom.

Voditelj obrade je uklonio članak u kojemu su objavljeni osobni podaci hrvatskih državljana, a grčko nadzorno tijelo nastavit će nadzorno postupanje te će o svim relevantnim informacijama obavijestiti AZOP - rekli su iz Agencije.

image

Zdravko Vukić, ravnatelj AZOP-a

Ronald Gorsic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:23