POPULARNA DESTINACIJA

HRVATSKA APSOLUTNI HIT MEĐU BOGATAŠIMA Stigla top lista na kojoj je prešišala gotovo sve turističke velesile u Europi

 
 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Danska turistička agencija Novasol specijalizirana za rentanje kuća i vila za odmor objavila je kako je Hrvatska postala druga destinacija na svijetu za britanske turiste koji svoje godišnje odmore žele provoditi u nekim od najboljih i najluksuznijih domaćih objekata.

Na prvom mjestu prema Novasolovim podacima nalazi se Španjolska, koja u 2017. godini bilježi porast bookinga u kućama i vilama za odmor od 35 posto u odnosu na prošlu godinu, ali je interes za Hrvatsku ove godine čak za 44 posto jači nego lani čime smo, tvrde u Novasolu, s drugog mjesta uspjeli izbaciti - Francusku. Prerasli smo po potražnji čak i Italiju čije su luksuzne kuće i vile za odmor ove godine dospjele na peto mjesto.

Danska se kao destinacija smjestila na četvrtom mjestu, ali sa značajnim rastom iz godine u godinu pa su tako u 2017. zabilježili čak 26 posto jaču prodaju od godine ranije. Također, Hrvatska se prema Novasolovim podacima izborila za drugo mjesto i na ljestvici najbrže rastućih destinacija za rentanje kuća za odmor i vila.

Prestigla ju je Njemačka koja ove godine bilježi 76 posto jači booking nego lani, a na trećem je mjestu talijansko tržište.

Tvrtka Novasol, inače, na hrvatskom je tržištu prisutna još od 2004. godine, a na Jadranu ima sedam poslovnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2021 22:51