DRUGA ŽENA S&D-a

HRVATSKA EUROZASTUPNICA IZABRANA NA JEDNU OD NAJUTJECAJNIJIH FUNKCIJA U BRUXELLESU Biljana Borzan postala potpredsjednica Socijalista i demokrata

Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan
 EU / European Union 2014 - source:EP

Nakon odličnog rezultata na europskim izborima, na kojima je dobila 64.736 preferencijalnih glasova, što je treći rezultat u Hrvatskoj, SDP-ova Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu. Time je postala jedna od najutjecajnijih zastupnica u EP-u, gdje su socijalisti druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika.

- Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu.

Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu - kazala je Borzan, iz čijeg su ureda naglasili i kako potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi te službene pozicije pri glasovanju.

- Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih.

Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti - svi smo ravnopravni za europskim stolom - poručila je Borzan, najavivši da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata, manjinskih skupina u cilju stvaranja Europe ravnopravnih građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 17:56