KAMIONSKI RAT

HRVATSKA I SLOVENIJA PRONAŠLE RJEŠENJE ZA PROMET KAMIONA 'Postignut je dogovor, formalizirat ćemo ga u četvrtak na sastanku sa slovenskom ministricom'

Ilustracija
 Nikola Šolić / REUTERS

Hrvatska i Slovenija pronašli su rješenje za tranzitni promet kamiona preko malih graničnih prijelaza između dviju država.

“Sa slovenskom ministricom infrastrukture Alenkom Bratušek postignut je dogovor da preko malih graničnih prijelaza između sviju država mogu prometovati teški kamioni iznad 7,5 tona nosivosti koji nose hrvatske i slovenske registarske tablice”, kazao je danas ministar prometa Oleg Butković. On je najavio da će se dogovor formalizirati u četvrtak kad će održati sastanak sa slovenskom ministricom.

Problem s kamionskim prometom nastao je nakon 1. lipnja kada je Slovenija zatvorila male granične prijelaze s Hrvatskom za tranzini promet kamionima nosivosti iznad 7,5 tona te su svi kamioni morali na pregled ići na velike prijelaze šo je na njima izazvalo ogromne kolone. Na pojedinim pijelazima čekalo se i više od deset sai na pregled. Rješenje koje je otkrio ministar Butković na tragu je onog što su predlagasli i iz Udruge kamionskih prijevoznika što bi u konačnici moglo značiti da neće biti najavljenih blokada graničnih prijelaza i grada Zagreba što se najavljivalo od strane nezadovoljnih vozača kamiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:50