VILI BEROŠ

‘Hrvatska ima najveći dvotjedni pad novozaraženih u EU. Hvala svim građanima na odgovornosti‘

Ministar je u svojoj objavio citirao podatke Sveučilišta Johns Hopkins koji kažu da je broj novozaraženih u Hrvatskoj pao za 46,3 posto
Vili Beroš
 Davor Pongracic/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je objavio podatke Sveučilišta Johns Hopkins u Sjedinjenim Američkim Državama koji pokazuju da Hrvatska ima najveći dvotjedni pad novozaraženih u Europskoj uniji.

"Hvala svim građanima što poštuju epidemiološke mjere i pokazuju visoku razinu odgovornosti", napisao je Beroš te priložio grafikon na kojem se može vidjeti da je broj novozaraženih u Hrvatskoj tijekom posljednja dva tjedna pao za 46,3 posto. "Osobna odgovornost danas je i konkretna solidarnost s unesrećenima u potresu. Nastavimo biti najbolji u tome."

Što se tiče drugih zemalja koje uživaju značajan pad novozaraženih tijekom posljednja dva tjedna, Hrvatsku na tom popisu slijede Luksemburg (pad od 44,8 posto), Danska (37 posto), Bugarska (32,9 posto), Nizozemska (27 posto) i Litva (24,8 posto).

S druge strane spektra, zemlje u kojima je tijekom posljednja dva tjedna značajno porastao broj zaraženih predvodi Irska, u kojoj je u tom periodu broj zaraženih skočio za nevjerojatnih 528,5 posto. Iza Irske tu su Portugal (102,6 posto), Španjolska (82,2 posto), Malta (79,4 posto) i Češka republika (72,8).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2021 19:15