NIŠTA OD ISPOMOĆI

Hrvatska ipak ne šalje kanader u Crnu Goru: ‘Raspolažu sa samo tri, a u operativnom stanju su dva‘

Zbog vlastitih potreba i gašenja požara na svom teritoriju, Hrvatska nije u mogućnosti izaći u susret crnogorskom zahtjevu

ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Iako je crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić za četvrtak najavio dolazak kanadera iz Hrvatske kao ispomoć u gašenju velikih požara koji danima gore u Boki Kotorskoj, to se nije dogodilo.

Kako je crnogorskim medijima priopćeno iz ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore, iz Zagreba je stigao negativan odgovor na služebi zahtjev za pomoć koji je crnogorski MUP uputio Hrvatskoj.

"Dobili smo odgovor da Hrvatska trenutno raspolaže sa samo tri kanadera od kojih su im sad u operativnom stanju samo dva te da zbog vlastitih potreba i gašenja požara koje oni imaju na svom teritoriju nisu u mogućnosti izaći u susret našem zahtjevu", rekao je portalu Vijesti Miodrag Bešović iz crnogorskog MUP-a.

Crnogorski šef diplomacije u srijedu je na Twitteru objavio da je s Hrvatskom dogovorio da Zagreb uputi jedan kanader u Crnu Goru koji bi tamošnjim vatrogascima pomogao u gašenju požara u Boki Kotorskoj te se posebno zahvalio hrvatskom kolegi Gordanu Grliću Radmanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 09:08