MINISTAR FILIPOVIĆ

‘Hrvatska je na samom vrhu Europske unije po gospodarskom rastu‘

Filipović je poručio da se gospodarstvenici nemaju što brinuti te da će Vlada čvrsto stati uz njih

Davor Filipović

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović poručio je, prilikom posjete Krapini, da je Republika Hrvatska po gospodarskom rastu na samom vrhu Europske unije.

Prilikom posjete Zagorskom gospodarskom zboru, ministar Filipović osvrnuo se na stanje hrvatskog gospodarstva.

„Hrvatsko gospodarstvo u II. kvartalu ove godine raste po stopi 2,7 posto, dok je prosječna stopa gospodarskog rasta u Europskoj uniji 0,5 posto. Kada pogledate posljednji pretpandemijski kvartal 2019. godine i kada pogledate rast u drugom kvartalu ove godine, možete vidjeti rast hrvatskog gospodarstva od 13 posto, što nas svrstava na vrh Europske unije”, rekao je Filipović.

Naglasio je ministar da je to pokazatelj da je Vlada RH vukla dobre poteze za vrijeme trajanja kriza.

„Intervenirali smo u cijenu električne energije, ograničili smo cijene naftnih derivata, plina – sve kako bi pomogli našim gospodarstvenicima i našim građanima. Moja poruka svim obrtnicima je da će Vlada nastaviti brinuti o njima”, naglasio je ministar.

Filipović je poručio da se gospodarstvenici nemaju što brinuti te da će Vlada čvrsto stati uz njih. Smatra kako su komentari Hrvatske narodne banke prilično negativni, a podsjetio je i na prošlogodišnje komentare.

„Čak su govorili da smo tada u tehničkoj recesiji što je bilo potpuno promašeno. Hrvatska Vlada će učiniti sve da se gospodarski rast u našoj domovini nastavi”, zaključio je Filipović.

Ministar Filipović je, na poziv gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, sudjelovao na svečanoj dodjeli majstorskih diploma u sklopu Zagorskog gospodarskog zbora.

„Posebno mi je drago što ćemo podijeliti diplome za majstorsku školu - to je nešto što ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kontinuirano održava”, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2023 09:00