POVRATAK S TAJLANDA

Hrvatska je prva u Europi i druga u svijetu! Zahvaljujući mladim informatičarima

Ivica Kičić, Ivan Katanić, Gustav Matula i Matija Milišić plasirali Hrvatsku na prvo mjestu u Europi, a na drugo u svijetu
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Ivica Kičić, Ivan Katanić, Gustav Matula i Matija Milišić sinoć su sletjeli na zračnu luku Plesu čime je završen njihov povratak iz Tajlanda gdje su na 23. Informatičkoj olimpijadi u tajlandskoj Pattayi osvojili čak tri zlatne i jednu brončanu medalju!

Naši mladi informatičari time su plasirali Hrvatsku na prvo mjestu u Europi, a na drugo u svijetu, uz bok velesilama koje dijele prvo mjesto - Kinu, Tajvan i SAD. Dečki su "problemske zadatke u programskim jezicima C, C++ i Java pod operativnim sustavom Linux" doslovce rasturili.

O koliko se prestižnom natjecanju radi govori i podatak da je većina naših osvajača otišla iz Hrvatske raditi u najprestižnije informatičke tvrtke svijeta - Facebook, Google, Microsoft.

Umorni nakon 30-satnog putovanja, mladi su olimpijci pred fotoreportere, novinare, snimatelje, roditelje, bake i djedove, ravnatelje svojih gimnazija izašli vidno zbunjeni. Iznenadio ih je tako srdačan doček, a iznenadio je i prolaznike na zagrebačkoj zračnoj luci koji su sa znatiželjom pogledavali kakve to zvijezde stižu u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:46