DP U LISINSKOM

‘Hrvatska je u opasnosti kao i 1990.! Ukinut ćemo Istanbulsku konvenciju koja promovira rodnu ideologiju‘

Božje zakone i biologiju ne mogu mijenjati. Žena je žena, a muškarac je muškarac, kaže glavni tajnik Domovinskog pokreta

Ivan Penava, Mislav Kolakušić, Mario Radić

 Damjan Tadic/Cropix

"Ukinut ćemo Istanbulsku konvenciju u najkraćem vremenu zbog rodne ideologije. Ultimativni nam je zadatak zaustaviti ulazak ilegalnih migranata i daleko veća kontrola stranih radnika, jer ne pristajemo na zamjenu stanovništva. Osnažit ćemo hrvatsku maticu jer dijete mora imati svoju majku i svog oca, provest ćemo demografski oporavak zemlje i zaustaviti iseljavanje, nećemo pristati na ukidanje gotovinskog plaćanja, uvest ćemo četveromjesečni vojni rok i jedinstven obrazovni sustav u cijeloj državi, vratit ćemo puni dignitet Domovinskom ratu, prekinut ćemo dotacije protuhrvatskim udrugama", samo je dio izbornog programa s kojim Domovinski pokret izlazi na predstojeće parlamentarne izbore, a koji je predstavljen na današnjem skupu "Ustani i ostani" održanom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Temelj programa je domoljublje i suverenitet kojim Domovinski pokret u Hrvatsku ponovno želi vratiti tradicionalni obiteljski život koji je po njima ugrožen.

Branka Lozo, članica Predsjedništva stranke, koja je predstavljala program, posebno je naglasila kako će Hrvatski sabor, kada DP uskoro dođe na vlast, ponovo biti pokrovitelj sjećanja na žrtve u Bleiburgu. Nadalje, cilj im je zaustaviti proces nacionalnog odnarođivanja koji se događa u medijima i obrazovanju. "Domovinski pokret želi hrvatske medije i hrvatsku kulturu", istaknula je Lozo. Predstavljanje programa završila je zaključkom kako je potrebno unutarnje reorganiziranje Domovine. "Potrebna nam je katarza."

image

Ivan Penava, Stjepan Tuđman

Damjan Tadic/Cropix

Na skupu koji je trajao dva i pol sata ništa nismo čuli o gospodarskim i poreznim planovima Domovinskog pokreta, o njihovim idejama monetarne politike ili o pravosuđu. Ali zato su svim govornicima bila puna usta plašenja nacije ugrozama koje prijete Hrvatskoj. Pa smo tako saznali da je Hrvatska u opasnosti kao i 1990. godine, da je nacionalna sigurnost ugrožena, da će u Hrvatsku provaliti sljedbenici ISIL-a i al-Qai‘de i žene će morati hodati zamotane. Najviše se govorilo o krvi, žrtvovanju, ratovima, o upropaštenoj zemlji. Glavni tajnik stranke Josip Dabro poručio je da politika može mijenjati zakone kako želi, ali božje zakone i biologiju ne mogu mijenjati. "Žena je žena, a muškarac je muškarac", zaključio je Dabo.

image

Mislav Kolakušić, Mario Radić

Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u svom 40-minutnom poprilično dosadnom i neinspirativnom govoru obrušio se, očekivano, na migrante, premijera, predsjednika države i Milorada Pupovca te je ustvrdio da je Domovinski pokret treći put. "To je put između plave i crvene Hrvatske, a on se zove Vukovarska Hrvatska. To je dragulj u krvi. Ta Hrvatska to smo svi mi, to su branitelji, to je naše zajedništvo", poručio je Penava. U govoru, tijekom kojeg je barem dva puta kazao da shvaća da je predug, nekoliko puta zamuckujući poručio je okupljenima da nakon izbora neće biti glavno pitanje s kime će koalirati DP, nego tko će koalirati s DP-om. Istaknuo je da treba zaustaviti financiranje rodne ideologije koju promovira Plenković i drugi soroševci. Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a, nagovijestio je da će, kada dođu na vlast, svatko iz njihovih redova, bude li krao, odmah biti smijenjen. On tvrdi kako njihovu stranku ne zanimaju fotelje, ali je poručio da je njihov sveti cilj pobjeda na izborima.

image
Damjan Tadic/Cropix

Šira hrvatska javnost nakon četiri godine konačno je mogla vidjeti i čuti Mislava Kolakušića, predsjednika stranke Pravo i Pravda i zastupnika u Europskom parlamentu. Kolakušić je bio najveća gostujuća zvijezda skupa, a okupljenima je nagovijestio drugi Domovinski rat "u kojem ćemo sačuvati suverenost Hrvatske". Kolakušić i Penava pregovaraju o zajedničkom izlazu na izbore u I. izbornoj jedinici gdje bi Kolakušić trebao biti nositelj zajedničke liste. No, ako to ne uspije, nositelj liste mogao bi biti Zlatko Hasanbegović. On je također bio na skupu, ali nije ni dobio pravo govora na pozornici. Ivan Penava i ostali čelnici DP-a posebno su bili ponosni što su im na skup stigli Stjepan Tuđman, sin bivšeg predsjednika, i bivši ministar pravosuđa Bosiljko Mišetić. Pozdravljen je bio i odvjetnik Željko Olujić, ali ga kamera nije pronašla u dvorani.

image

Ivan Penava, Stjepan Tuđman, Mislav Kolakušić, Mario Radić.

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 14:28