POGOĐENI PANDEMIJOM

Hrvatska obrtnička komora traži mjere za opstanak ugostiteljstva i turizma

Od kratkoročnih mjera, Ceh traži da se od 1. veljače izjednači rad caffe barova i restorana
 Goran Šebelić/Cropix
Od kratkoročnih mjera, Ceh traži da se od 1. veljače izjednači rad caffe barova i restorana

Iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u srijedu su poručili da je sada krajnji trenutak da se zbog epidemiološke situacije i lošeg stanja u sektoru jasno definiraju kratkoročne i dugoročne mjere za očuvanje i oporavak ugostiteljske djelatnosti.

Iz HOK-a podsjećaju da je ugostiteljsko-turistička djelatnost s ostalim povezanim djelatnostima najviše pogođena pandemijom, a većina subjekata u toj djelatnosti odlukom Stožera civilne zaštite ne radi više od dva mjeseca.

„Sektor ugostiteljstva je itekako svjestan važnosti osiguravanja što bolje epidemiološke slike Republike Hrvatske na turističkoj karti svijeta, ako ozbiljno razmišljamo o turističkoj sezoni 2021. godine. U tom smislu razumijemo zašto Vlada još oklijeva s relaksacijom mjera u ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 12:28