SLUČAJ AGROKOR

Hrvatska odvjetnička komora ispituje mogući sukob interesa Tina Doličkog

Tin Dolički
 Zeljko Puhovski / HANZA MEDIA

Zbog mogućeg sukoba interesa u slučaju Agrokor, uz odvjetničko društvo Šavorić i partneri, Hrvatska odvjetnička komora izvide je proširila i na odvjetnika Tina Doličkog. Potvrdio je to za Novu TV disciplinski tužitelj Alen Jakobović, kako prenosi Dnevnik.hr.

Hrvatska odvjetnička komora utvrđuje i to je li Tin Dolički možda u sukobu interesa jer je prvo u Vjerovničkom vijeću zastupao američki fond Knighthead, a potom je postao pravni savjetnik u Agrokoru, javlja Nova TV. Otprije provjeravaju je li sporno to što su Šavorić i partneri najprije zastupali rusku banku VTB, a potom sudjelovali u izradi Lex Agrokora.

O slučaju Tina Doličkog Jutarnji je pisao proteklog vikenda.

Plan Ante Ramljaka za Agrokor komentirali su za Novu TV i predstavnici dobavljača i banaka.

Marica Vidaković iz Kraša plan smatra vrlo ambicioznim, no očekuje i konkretne rezultate kao i da procesi započnu što hitnije. Napomenula je i kako od 58 milijardi kuna ukupnih potraživanja više od 7 otpada na dobavljače. Podsjetila je da su oni već ranije postigli dogovor o tome da više od 15 posto otpisa duga za njih nije prihvatljivo.

"Smatram da je za kategoriju dobavljača koji nužno osiguravaju nastavak kako proizvodnje tako i lanca maloprodaje je apsolutno strateški važno da i banke i ostali financijski sektori prihvate to“, kaže Vidaković.

Iz Hrvatske udruge banaka poručuju da financijski sustav teret može podnijeti.

"Takav otpis od 70 ili 80 posto neće u suštini pokvariti stabilnost hrvatskog financijskog sustava. Ono što treba zabrinjavati je kako će u svemu tome proći dobavljači“, kaže Zdenko Adrović iz HUB-a, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:47