NESTAO MLADIĆ

HRVATSKA POLICIJA TRAGA ZA 18-GODIŠNJIM AMERIKANCEM Obitelji je u posljednjem telefonskom razgovoru rekao da je na području Baške Vode

 
Jacob Andrew Lingo
 Privatni album

Splitska policija, a posebno policajci u Makarskoj, intenzivno tragaju za 18-godišnjim Amerikancem Jacobom Lingom, koji je nestao još 25. srpnja na području Baške Vode.

Naime, ovaj mladi Amerikanac iz Philadelphije napustio je roditeljski dom nakon završetka srednje škole. Na osmotjednom putovanju Europom planirao je obići nekoliko zemalja, a ponio je 1300 američkih dolara u gotovini i bankovne kartice.

U Zagreb je stigao 19. srpnja autobusom iz Italije. Obitelji je u redovitim razgovorima putem mobitela rekao da je otišao jer mu je Italija preskupa i nije imao točno određeni plan puta po Hrvatskoj. Potom se javio 22. srpnja SMS-om iz Baške Vode i poslao fotografiju mjesta. Rekao im je da je oko 40 kilometara od Splita. Komunicirao je s nekoliko članova obitelji te im priznao da mu je ostalo još oko 300 dolara.

Obitelj je njegov nestanak prijavila policiji 28. srpnja te, kao i nama, potvrdila da je posljednji put u telefonskom razgovoru naveo da je na području Baške Vode.

Nestanak Jacoba Andrewa Linga objavljen je i na nacionalnoj stranici nestalih osoba - NENO. U podacima o njemu navedeno je da je rođen 30. studenoga 2000. u Sjedinjenim Državama, da je srednje građe i da govori samo engleski.

- Bio je u beach baru uz glasnu glazbu pa je otišao na plažu kako bi mogao bolje čuti. Rekao je da je unajmio stolac za plažu s pokrivačem za 10 dolara na noć kako bi uštedio novac. Rekli smo mu da ćemo staviti novac na njegovu bankovnu karticu, što je i učinjeno, ali on je uopće nije upotrijebio. Nije podizao novac s bankovne kartice. Od tog posljednjeg poziva njegov telefon nije imao aktivnosti, navodno je isključen. Putovao je sa školskim ruksakom - napisala nam je u e-mail poruci prijateljica njegove majke koja živi preko puta njihove kuće i u stalnom je kontaktu s obitelji.

Nestali.hr
Jacob Lingo

Prema onome što je obitelji poznato, Jacob je planirao neko vrijeme ostati u Hrvatskoj te otići u Split i Dubrovnik, a zatim se vratiti u Beč, kamo je i prvo došao 24. lipnja iz Philadelphije. Kući se planirao vratiti 15. kolovoza. Svakodnevno je bio u kontaktu s prijateljima i obitelji otkad je otišao, a posljednji kontakt bio je već opisani poziv u četvrtak 25. srpnja. Tri dana poslije policiji je prijavljen njegov nestanak jer se nitko s njim nije čuo. Na zadnjem Face Time pozivu bio je bez naočala i izbrijan.

- Od trenutka nestanka ova policijska uprava poduzima sve u cilju pronalaska nestale osobe, provjeravaju se sve lokacije na kojima je navodno viđen, a sve informacije prosljeđuju se Službi za opći kriminalitet PU splitsko-dalmatinske - rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

U tijeku su i terenske provjere, koriste se sve tehnološke i tehničke mogućnosti u lociranju nestalog mladog Amerikanca, ali potraga za njim još nije dala rezultat. Svi koji imaju bilo kakve informacije o nestalom mladiću s fotografije mogu to javiti na broj 112, najbližem policijskom službeniku, a obitelj je zamolila da svatko tko ima bilo kakvu informaciju o nestalom Jacobu nazove i američko veleposlanstvo na broj 01/661-2200.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:40