ATRAKTIVNO IZDANJE

Hrvatska pošta objavljuje treću hrvatsku kriptomarku: Motiv će biti Rimčeva Nevera, evo kako će izgledati

Atraktivno izdanje novih kriptomaraka može se naći u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v3 od četvrtka
Rimac Nevera na trećoj hrvatskoj kriptomarki
 HP

Hrvatska pošta (HP) objavljuje treću hrvatsku kriptomarku, a motiv na poštanskoj marki je potpuno električni hiperautomobil – Rimac Nevera, priopćeno je u srijedu iz HP-a.

Treću hrvatsku kriptomarku HP će pustiti u optjecaj u četvrtak, 9. rujna, u povodu Dana marke.

Autori poštanske marke čiji je motiv potpuno električni hiperautomobil – Rimac Nevera, su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, a fotografiju je snimio Danijel Palčić.

Kako bi se kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti, ističu iz Hrvatske pošte.

image
Rimac Nevera na trećoj hrvatskoj kriptomarki
HP

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se tako u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10 000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30 000 primjeraka.

Prigodni blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi.

Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je zanimljiva jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru, dodaje se u priopćenju.

Atraktivno izdanje novih kriptomaraka može se naći u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v3 - dostupno od četvrtka, 9. rujna u 8 sati, u kojoj Hrvatska pošta omogućuje ekskluzivnu kupnju prvih 1500 kriptomaraka te njihovo plaćanje kriptovalutama, u web-shopu epostshop.hr i u svim većim poštanskim uredima.

HP 2020. godine izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama

Hrvatska pošta je 2020., godine izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama s različitim motivima koji prikazuju poštanski prijevoz kroz stoljeća. Tako je Hrvatska, uz Austriju i Gibraltar, postala treća zemlja na svijetu koja je izdala vlastiti NFT (non-fungible token).

Ovo izdanje realizirano je u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili te hrvatskim tvrtkama Bitx i NodeFactory.

Rimac Nevera

"Rimac Nevera - potpuno električni hiperautomobil s maksimalnom brzinom 412 km na sat, kreiran je da pruži dosad neviđenu razinu performansi. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani automobil u proizvodnji bez obzira na vrstu pogonskog sklopa. Kompletno je dizajniran, razvijen i proizveden u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, a Nevera ponosno nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje se mogu osloboditi u tren oka", priopćili su iz HP-ov Ured za korporativne komunikacije u povodi objavljivanja treće hrvatske kriptomarke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. veljača 2024 22:35