HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

HRVATSKA SE PREDSTAVLJA NA PRVOM KINESKOM ONLINE SAJMU 'Ovime zadržavamo prisutnost i vidljivost na kineskom tržištu te nastavljamo komunikaciju'

Kristjan Staničić
 Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatska se predstavlja na prvom kineskom online sajmu China-CEEC Expo koji se održava od 8. lipnja do kraja godine s ciljem jačanja investicija i trgovinske razmjene Kine i 17 zemalja srednje i istočne Europe, izvijestili su u ponedjeljak iz HTZ-a, koja na tom sajmu predstavlja turističku ponudu.

Sajam China-CEEC Expo od 2015. se održava u kineskom gradu Ningbou, gdje je i ove godine trebao biti početkom lipnja, no zbog pandemije koronavirusom prvi će se put održati online, i trajat će od 8. lipnja pa sve do kraja godine, kažu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

"Unatoč činjenici da zbog trenutne situacije u idućem razdoblju s kineskog tržišta ne očekujemo veliki broj posjetitelja, ovime zadržavamo prisutnost i vidljivost na kineskom tržištu te nastavljamo komunikaciju s kineskim partnerima i uspostavljamo nove mehanizme zajedničke suradnje", ističe direktor HTZ-a Kristjan Staničić, napominjući da Kina pridaje veliku važnost mehanizmu suradnje Kina+17.

Iznosi i da najviše touroperatora koji sudjeluju na online sajmu China-CEEC Expo pokrivaju razvijenu kinesku istočnu obalu, odnosno pokrajine Zhejiang i Jiangsu te Šangaj, ali i da se očekuje veliki broj sudionika iz cijele zemlje.

Prvi krug sastanaka turistički segment tog sajma održavati do kraja lipnja. a nakon toga se očekuje još nekoliko virtualnih B2B susreta za sve gospodarske grane.

"Trenutno je jako važno koristiti digitalne prednosti čime u ovim posebnim okolnostima možemo brzo i učinkovito provoditi aktivnosti. Bez obzira na aktualno stanje, interes za Hrvatskom u Kini ne opada i kada se stabilizira zračni promet očekujemo postupni povratak turista s tog i drugih dalekoistočnih tržišta", naglasila je direktorica predstavništva HTZ-a u Kini Franka Gulin.

Ističe kako je za potrebe sajma HTZ kreirao posebni virtualni profil kroz koji će se predstaviti sve hrvatske regije, dok će se kroz prvi krug održati i do 15 b2b sastanaka s kineskim partnerima.

Osim tog, za Kinu je vezan i prvi online sajam "Virtual Fair for the European and Chinese tourism industry", koji će od 22. do 24. lipnja povezivati kineske i partnere iz zemalja EU-a, što je dio prve serije 'evenata' za poticanje internacionalizacije europskih touroperatora.

U sklopu toga promicat će i trans-europske turističke proizvode i poslovne susrete, čiji je cilj pripremiti se za povratak kineskih turista u Europu, koja je na tom tržištu prije pandemije bilježila porast popularnosti.

Taj se europsko-kineski turistički online sajam poslova održava u okviru projekta "Partnerships in European Tourism" (PET), kojeg financira Europska komisija i obuhvaća virtualne b2b sajmove, webinare, e-učenje i 'matchmaking evente'.

Na sajmu će na zajedničkom virtualnom štandu uz HTZ nastupiti i turističke zajednice Zagreba i Dubrovnika te touroperatori Amathus Travel i DT (Dubrovnik Travel) Croatia, napominju iz HTZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:55