ZORAN MILANOVIĆ

‘Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru. Gore je nego prije 10 ili 12 godina‘

Građani gledaju kako političari rade i upravljaju javnim novcem, naveo je Milanović
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović izjavio je u četvrtak nakon radnog sastanka s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem o razvojnim projektima u Rijeci da treba surađivati s centralnom vlašću što je moguće više i iskoristiti svaki euro iz EU fondova.

image

Predsjednik Zoran Milanović boravio je Rijeci gdje se sastao s gradonačelnikom Grada Rijeke Markom Filipovićem

Damir Skomrlj/Cropix

Dodao je kako mu je mnogo toga vezano uz predstavljene riječke razvojne projekte poznato i da su neki još iz njegova premijerskog mandata.

"No, nisam više u situaciji niti se želim bilo s kim nadmetati i uspoređivati što je i kako bilo", rekao je Milanović. Dodao je kako je "korištenje novca iz EU fondova jedan od glavnih razloga zašto smo u EU. To nije naddržava, barem je ja tako ne vidim. Razlike među nama u EU su velike, a Hrvatska je puno dala i odrekla se da bi ovo dobila", naglasio je Milanović.

"Poslanje javnih dužnosnika i političara u velikoj mjeri je u tome da se izbore za svaki euro na raspolaganju, jer je svaki neiskorišten euro bačen i izgubljena šansa za Hrvatsku", dodao je.

Građani gledaju kako političari rade i upravljaju javnim novcem, naveo je Milanović, ustvrdivši da se "Hrvatska satire pod teretom korupcije u javnom sektoru". "Lošiji smo nego prije 10 ili 12 godina. Tko god sa svoje strane i u svojoj sredini doprinosi suprotnom dojmu i sadržaju nego onom koji satire i tišti Hrvatsku ima moju podršku bez obzira iz koje stranke dolazi", istaknuo je predsjednik RH.

image

Sandra Krpan, Željko Jovanović, Zoran Milanović, Nikola Jelić

Damir Skomrlj/Cropix

Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj

Riječki gradonačelnik Filipović rekao je da su predsjedniku Milanoviću predstavili sve razvojne projekte koji su u tijeku ili se pripremaju ne području Rijeke.

"Volim naglasiti da je Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj, a to je rezultat sinergije svih projekata koji se dešavaju i koji će početi", izjavio je gradonačelnik.

Tu se ističu projekti željezničke, lučke i cestovne infrastrukture, a Rijeka ima novo lice i iskoračuje prema moru, rekao je Filipović.

Istaknuo je dobru suradnju sa svim hrvatskim vladama, napomenuvši da se većina tih projekata treba dovršiti u sljedeće dvije godine, tijekom mandata ove gradske vlasti u Rijeci,

Filipović kaže kako je zadovoljan što su mnoge internacionalne kompanije svjetskog glasa prepoznale Rijeka kao mjestu za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta.

"Rijeka je ne samo nositelj kvalitete nego i pozitivne društvene klime, od pokretanja građanskog odgoja do brige o najmlađima. Naše vrijednosti su europske i jasno artikulirane, tako da uvođenje eura i ulazak u schengenski prostor daju Rijeci novu perspektivu. Rijeka se kroz povijest najbolje razvijala kad je bila li kad bili dio šire sredine", zaključio je gradonačelnik Filipović.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u nastavku posjeta Rijeci sudjeluje na svečanosti obilježavanja 50. godišnjice studija dentalne medicine u Rijeci.

image

Željko Jovanovic, Zoran Milanović, Nikola Jelić

Damir Skomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 12:58