‘RASKOL‘ NA POMOLU?

Hrvatska stranka umirovljenika kaže da im Hrelja nanosi štetu: ‘Ako ih sramotim, neka me izbace!‘

Iz HSU su poručili kako Hrelja istupa u javnosti samostalno i bez konzultacija sa stranačkim tijelima

Silvano Hrelja
 

 Damjan Tadic/Cropix

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u srijedu se ogradila od svih poteza svog saborskog zastupnika Silvana Hrelja, tvrdeći da oni nisu usuglašeni sa njima i da Hrelja nanosi štetu stranci, Hrelja pak ističe da sve radi u interesu umirovljenika te da ispunjava sve stranačke obaveze.

HSU je priopćio kako Hrelja, od kada ne obnaša dužnost predsjednika te stranke, istupa u javnosti samostalno i bez konzultacija sa stranačkim tijelima.

"Dapače niti ne sudjeluje u radu tijela stranke, što mu je obveza prema Statutu stranke kao saborskom zastupniku na čijoj je listi izabran u Hrvatski Sabor. Tako djelujući kao slobodni strijelac nanosi štetu interesu HSU-a kao i umirovljeničkoj populaciji u cjelini", poručili su.

S obzirom na takvu situaciju, HSU se ograđuje od svih poteza koje zastupnik Hrelja poduzima i poručuje a oni nisu s njima usuglašeni.

Stoga naglašavaju da se ubuduće za sve stavove i mišljenja HSU-a potrebno izravno obratiti stranci, predsjedniku Veselku Gabričeviću ili glasnogovorniku.

Hrelja: Ako im radim sramotu ili štetu, neka me izbace

"Ako im radim sramotu ili štetu, neka me izbace iz stranke. Ja se ne ću buniti", odgovorio je Hrelja na prozivke.

Negira da ne ispunjava stranačke Statutarne obaveze, a u izjavi Hini kaže kako na sastanke stranačkih tijela, na koje nije pozvan mailom, ne dolazi. "Pogotovo ne dolazim ako se organiziraju na dan glasovanja u Hrvatskom saboru jer mi je prioritetno biti na glasanju", pojasnio je.

Istaknuo je i da je otvoren za koordinaciju sa strankom, ali "samo treba dignuti telefon i pozvati me na razgovor, bilo predsjednik ili Predsjedništvo i dobit će sve informacije".

Hrelja je naglasio i da je javno sve što je potpisao s Vladom kao i zašto joj je dao podršku.

"Ako oni smatraju da sam nešto napravio na štetu umirovljenika neka navedu", poručio je.

Smatra da su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju i mogućnost korištenja dijela obiteljske mirovine samo korist za umirovljenike, kao i traženje povećanja cenzusa za dodatke za dopunsko zdravstveno osiguranje.

"Ako je to štetno za umirovljenike neka to i javno kažu", poručio je.

Hrelja je naglasio kako je 12 i pol godina, koliko je vodio HSU, cijelo vrijeme radio u interesu umirovljenika. Stoga, poručio je, ako oni imaju bolje rezultate ili ideje koje su ostvarili neka izvole izaći u javnost.

Pozvao je i čelništvo stranke da ga pozovu na Predsjedništvo HSU-a ili Središnji odbor, ali drži kako očito nemaju hrabrosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 12:40