HRELJIN NASLJEDNIK

Hrvatska stranka umirovljenika nakon 12 godina dobila novog predsjednika - generala Gabričevića

Moj moto je da uvijek budem s onima i uz one koji najteže žive i koji su najviše obespravljeni i kojima je najteže, poručio je
Veselko Gabričević
 Ivo Ravlic/Cropix

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) dobila je nakon 12 godina novog predsjednika - umirovljenoga generala Veselka Gabričevića, a za njegova zamjenika izabran je bivši ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Srećko Vuković, izvijestila je u srijedu ta stranka.

Novoizabrani predsjednik HSU-a u kampanji je isticao potrebu za jedinstvom u stranci i s drugim umirovljeničkim strankama i udrugama. Pozvao je umirovljenike da osvijeste potrebu za zajedništvom jer samo zajedno mogu biti relevantan politički čimbenik.

"Moj moto je da uvijek budem s onima i uz one koji najteže žive i koji su najviše obespravljeni i kojima je najteže. To su za vrijeme Domovinskog rata bili vojnici, a sada su to umirovljenici", poručio je Gabričević.

Na unutarstranačkim izborima, osim predsjednika i njegova zamjenika, za potpredsjednike stranke izabrani su Vinko Piližota, Zlatko Marciuš i Jadranka Bahlen te članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora.

Novo vodstvo HSU-a jučer je izabralo 307 delegata (izlaznost 84 posto), unutarstranački izbori zbog pandemije su održani u posebnim uvjetima, a u suradnji s Javnobilježničkom komorom osmišljen je način glasovanja u uredima javnih bilježnika koji je osigurao potpunu tajnost i minimalan zdravstveni rizik.

Glasovalo se jučer od 10 do 13 sati u svim uredima diljem Hrvatske, a rezultati su objavljeni danas poslijepodne.

Ova je skupština bila isključivo skupština glasovanja, bez okupljanja i bez rasprava, ističe HSU.

HSU je nakon 12 godina dobio novog predsjednika, a bivši predsjednik Silvano Hrelja u rujnu je na stranicama stranke objavio oproštajno pismo u kojemu poziva članove da ga nakon tri mandata na čelu stranke na unutarstranačkim izborima više ne kandidiraju na tu dužnost te da njegovu odluku poštuju bez pitanja zašto.

Poručio je da ostaje član HSU-a i njihov "zastupnik, riječ, ruka, dijamantna oštrica i gorljivi parlamentarac". Ne navodeći konkretne razloge svoje odluke, ocijenio je da je stranka ušla u retrogradne procese i da prevladava stajalište protiv svega, a posebice protiv predsjednika stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:35