PROSLAVA

Hrvatska turistička zajednica obilježila dvadeset godina predstavništva u Sloveniji

Direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević naglasio je važnost slovenskog tržišta za istarski turizam

Kristjan Staničić

 Bozo Radic/Cropix

Slovenski turisti iznimno su važni za hrvatski turizam jer nakon njemačkih ostvaruju najviše noćenja, a cilj je privući i što više mladih Slovenaca da turistički istražuju Hrvatsku, poručio je iz Ljubljane direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prigodom obilježavanja 20 godina rada HTZ predstavništva u Sloveniji.

O tome su u srijedu izvijestili iz HTZ-a napominjući da je svečanost obilježavanja 20 godina prisutnosti HTZ-a u Sloveniji s uredom u Ljubljani održana pod nazivom "20 godina partnerstva i prijateljstva" i u suradnji s Turističkom zajednicom Istre.

Uz brojne uzvanike i partnere te medije iz Slovenije, među kojima su bili i oni iz Ministarstva gospodarstva i tehnologije, Direktorata za turizam, Slovenske turističke organizacije i drugi, na svečanosti su bili i predstavnici Ministarstva turizma i sporta, ACI-ja, istarskih restorana i vinara te drugi.

"Slovenci u Hrvatskoj su rado viđeni gosti, dobro nas poznaju, posebno Istru i Kvarner. To su i iznimno lojalni gosti, i hvala i njima i slovenskim partnerima i medijima na suradnji svih 20 godina", istaknuo je na svečanosti Staničić.

Direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević naglasio je pak važnost slovenskog tržišta za istarski turizam, u kojemu je po dolascima i noćenjima na trećem mjestu, iza njemačkog i austrijskog.

"Slovenci su nama prvi susjedi, omiljeni u našim destinacijama jer s njima gajimo izuzetno dobre odnose. Stoga nam je posebno zadovoljstvo na ovoj svečanosti obilježavanja tijekom kojeg smo predstavili Istru kao lifestyle destinaciju s fokusom na kulinarstvo koje slovensko tržište itekako cijeni i razumije", kazao je Ivošević.

Odlične dugogodišnje turističke rezultate iz Slovenije istaknula je i direktorica HTZ predstavništva u Ljubljani Metka Bradetić, koja je uz zahvalu svima na suradnji naglasila i da Slovenci prate Hrvatsku u njezinom razvoju kao turističke destinacije te da ima ponudu za svačiji ukus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:25