STIGLO OBJAŠNJENJE

Hrvatska turistička zajednica pozvala turiste da posjete prekrasnu Korčulu, no potkrala im se urnebesna greška

Komentatori, i to mahom stranci, odmah su krenuli ukazivati na grešku pa se stječe dojam da stranici poznaju Hrvatsku bolje nego HTZ

Facebook objava HTZ-a

 Facebook

Hrvatska turistička zajednica je na svojoj Facebook stranici predstavila prekrasni hrvatski otok Korčulu te za taj jadranski biser napisala kako je to mjesto ‘gdje povijesni šarm susreće tirkizne vode‘, piše Morski.hr.

‘Jeste li već posjetili ovaj idilični otok?‘, pita HTZ posjetitelje svoje Facebook stranice.

I sve bi bilo u redu da uz tekst o Korčuli nisu stavili sliku Rovinja.

Komentatori, i to mahom stranci, odmah su ih krenuli ispravljati i upozoravati da je na slici Rovinj pa se stječe dojam da strani posjetitelji poznaju Hrvatsku mnogo bolje nego zaposlenici Hrvatske turističke zajednice.

image

Facebook objava HTZ-a

Facebook

Objava je u međuvremenu uklonjena s Facebook stranice, a HTZ je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

‘Objava na društvenoj mreži Facebook, posljedica je nenamjerne pogreške SM agencije s kojom surađujemo i koja je angažirana za podršku u provedbi Facebook aktivnosti na inozemnim tržištima. U ovom slučaju riječ je o programiranom postu koji je automatski objavljen. Post je uklonjen čim je uočena pogreška jer ne postoji mogućnost ispravka/zamjene same fotografije u unaprijed programiranim objavama. Također, ovom se prilikom zahvaljujemo našim vjernim i brojnim pratiteljima na društvenoj mreži Facebook na razumijevanju i dobronamjernom ukazivanju na nenamjernu pogrešku‘, poručuju iz HTZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:34