31 ZATVORENO POGLAVLJE

Hrvatska u ponedjeljak zatvara poglavlje o ribarstvu, Slovencima će se isplatiti 2 milijuna eura odštete

Mađarska i Poljska spremne organizirati dodatne konferencije za što brži kraj pregovora
Sibenik, 270411.Ribari u udruzi "Nase more" sa tridesetak ribarskih brodova blokirali su ulaz u sibenski kanal i luku, brodovima su se usidrili izmedju svetionika na Jadriji i tvrdjave Sv. Nikole. Ribari su time, u skladu sa svojim najavama, izrazili nezadovoljstvo ponasanjem Ministarstva poljoprivrede i ribarstva koje, kako tvrde, nije provelo dogovore postignute tijekom pregovora u Zadru i u Zagrebu.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Hrvatska u Bruxellesu u ponedjeljak zatvara poglavlje o ribarstvu, doznaje Večernji list. Iz bruxelleskih diplomatskih krugova stiže potvrda o održavanju Međuvladine konferencije na veleposlaničkoj razini (IGC) koja bi stavila točku na poglavlje koje je jedno vrijeme bilo pod tihom blokadom Slovenije. Time se broj zatvorenih poglavlja popeo na 31, dok četiri još čekaju privremeno zatvaranje, piše Večernji.hr .

Riječ je o svojevrsnoj izvanrednoj konferenciji koju je Mađarska, kao predsjedateljica, najavljivala, naglašavajući da ju je spremna organizirati čim poglavlje bude spremno za zatvaranje, ali dosad nije bila u kalendaru. Kako naglašava jedan strani diplomat, dogovor sa Slovenijom postignut je te je "podmazan" kompenzacijom od dva milijuna eura koju će Sloveniji isplatiti iz Fonda za ribarstvo.

ORIGINALNI ČLANAK PROČITAJTE NA PORTALU VEČERNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:00