PUTOVANJA

Hrvatska u SAD-u na 11. mjestu među sto najpoželjnijih destinacija u 2021.

Po podacima iz sustava eVisitor, iz SAD-a je u Hrvatsku u 2020. došlo 54 tisuće turista, koji su ostvarili 278 tisuća noćenja
 Denis Lovrovic/AFP

Američke dnevne novine USA Today uvrstile su Hrvatsku na 11. mjesto među sto najpoželjnijih odredišta za putovanja u 2021. godini, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

"S nadom da će se u 2021. situacija s koronavirusom stabilizirati, a putovanja u većoj mjeri ponovno realizirati, zaposlenici i suradnici lista USA Today s portalom za putovanja 10Best.com izdvojili su najatraktivnija mjesta za putovanja, među kojima i Hrvatsku na 11. mjestu na listi od sto destinacija", ističe direktorica HTZ-ovog predstavništva u SAD-u Ina Rodin.

Hrvatska se tako na listi tih, jednih od najčitanijih dnevnih novina u SAD-u, našla zajedno s primjerice nacionalnim parkom Grand Canyon u Arizoni, Madagaskarom, Havajima, Parizom, Pragom, Italijom, Grčkom i Australijom.

U članku i opisu odredišta za Hrvatsku se ponovo ističe da je na njezinim lokacijama snimana popularna serija "Igra prijestolja", kao i da su u 2020. otkazana mnoga putovanja i planovi za obiteljska i prijateljska okupljanja, ali i da se s pronalaskom cjepiva očekuje povratak putovanja u 2021. godini.

Iz HTZ-a tome dodaju da se Hrvatska pozitivno spominje i na popularnom portalu TravelDailyNews u članku "Below Deck Mediterranean: Most Instagrammable locations", u kojemu se, uz navođenje najljepših lokacija diljem svijeta gdje je snimana američka reality serija "Below Deck", spominje i Dubrovnik, uz Santorini, Capri, Cannes i Mallorcu.

Po podacima iz sustava eVisitor, iz SAD-a je u Hrvatsku u 2020. došlo 54 tisuće turista, koji su ostvarili 278 tisuća noćenja, čime su dosegnuli 50,3 posto dolazaka i 62,6 posto noćenja iz 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2023 06:34