JANDROKOVIĆ JE ZADOVOLJAN

HRVATSKA U SVJETSKOM VRHU KAD JE U PITANJU ZAŠTITA ZDRAVLJA GRAĐANA 'Pogledajte brojke onih koji se uspoređuju s nama i kako kontroliraju stanovnike'

Gordan Jandroković
 Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uoči nastavka rada Hrvatskog sabora, iznimno smještenog u Kristalnoj dvorani hotela Westin, rekao je da će se glasanje obaviti ručno, a nastavak zasjedanja planira se za 15. travnja, prenosi N1.

- Povijesti nam je dosta, želimo se vratiti u normalne okolnosti, ali trebat će još malo vremena dok ne počnemo funkcionirati i raditi normalno. Danas smo u hotelu Westin jer su tu takvi uvjeti da možemo osigurati dovoljan razmak između saborskih zastupnika i zastupnica te održati glasanje. Ono je važno zbog gospodarskih mjera, pa zakona o turizmu i poljoprivredi kao i paket zakona o dokumentima - osobne iskaznice, putovnice itd. - rekao je Gordan Jandroković i dodao:

- Hrvatski sabor će biti spreman 15. travnja i iduće zasjedanje, odnosno nastavak ove sjednice, bit će na Markovu trgu. Radujem se što se možemo vratiti u našu zgradu. Što se tiče rada Sabora, radimo neprekinuto od 15. siječnja i ovo je trebao biti tjedan u kojem Sabor ima redovitu stanku između dva proljetna zasjedanja, ali s obzirom na okolnosti, produžili smo sjednicu i nastavljamo 15. travnja. Prigovori ne drže vodu jer smo raspravili i danas glasovali o svim važnim točkama. Nemojmo biti demagozi, nego se držimo rada Sabora kao inače, a posebno u ovim okolnostima. Mi i danas radimo gotovo u normalnom režimu.

I glasanje se zbog posebnih okolnosti odvija drugačije, piše N1.

- Dogovorili smo, bit će ručno glasovanje jer se ne može elektronički. Nekoliko osoba će brojati, rasporedit će se po određenim punktovima. Nakon toga, sve javljaju za glavni stol i onda zbrajamo glasove.

Komentirajući izjavu premijera Andreja Plenkovića o relaksaciji mjera, Jandroković je rekao da to svi priželjkuju, no prvenstveno se vodi računa o zdravlju građana.

- Svjesni smo da je Hrvatska dosad u svjetskom vrhu kad je u pitanju zaštita zdravlja građana. Napravili smo sjajan posao i našli dobar balans između zaštite zdravlja i temeljnih vrijednosti i slobode. Pogledajte brojke onih koji se uspoređuju s Hrvatskom i način kako kontroliraju stanovnike. Imaju više kontrole, a mi možemo biti zahvalni građanima i građankama što disciplinirano slijede upute. Oni koji ih krše su u manjem broju.

Osim zdravlja i sigurnosti, izglasat ćemo i drugi paket gospodarskih mjera. Napravili smo velik iskorak, pokazali da funkcioniramo kao ozbiljna država. Ima nedostataka, ima određenih propusta, ali u ovakvim kriznim situacijama pokazalo se da Hrvatska itekako dobro funkcionira - naglasio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:20