IRENA ANDRASSY

HRVATSKA VELEPOSLANICA U IZOLACIJI NE POKAZUJE ZNAKOVE BOLESTI 'Bila je u kontaktu sa zaraženim diplomatom, pravila vrijede za sve građane'

Irena Andrassy
 Screenshot: YouTube

Hrvatska veleposlanica pri EU Irena Andrassy nema simptoma zaraze koronavirusom i u samoizolaciji se nalazi zbog opreza i poštivanja pravila koja vrijede za sve građane, priopćeno je u petak iz Banskih dvora.

Andrassy se u petak samoizolirala jer je bila je u kontaktu s osobom iz Vijeća EU-a koja je zaražena koronavirusom.

- Ovo je odgovorna mjera opreza zbog kontakta sa stranim diplomatom za kojeg se doznalo da je zaražen - kaže se u priopćenju.

- Veleposlanica nema nikakvih simptoma, ali moramo biti odgovorni i primjenjivati pravila koja vrijede za sve građane - zaključuje se.

Prema zdravstvenom protokolu, sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom trebaju se staviti u izolaciju.

Do sada su u institucijama EU-a potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom, jedan u Europskoj obrambenoj agenciji i jedan u Vijeću EU-a.

U Bruxellesu je upravo u tijeku drugi izvanredni sastanak ministara zdravstva zemalja članica EU-a koji je hrvatski ministar Vili Beroš sazvao zbog širenja epidemije koronavirusa.

- Cilj nam je na ovom sastanku razmijeniti mišljenja o načinu širenja ove bolesti i razlozima tolikog broja oboljelih na području EU-a - izjavio je ministar Beroš prije početka sastanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 01:05