PRIKUPLJENE 54 DOZE

HRVATSKA VOJSKA IZ ZEMUNIKA ZA ŠKABRNJU I VUKOVAR Organizirali su akciju dobrovoljnog davanja krvi: 'Čast nam je'

 Luka Gerlanc / CROPIX

Na 28. obljetnicu stradavanja Vukovara i Škabrnje pripadnici Hrvatske vojske iz Vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika uključili su se u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom "Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019."

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane (MORH), današnja humanitarna akcija darivanja krvi uz sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje još je jedan pokazatelj spremnosti Hrvatske vojske, koja je uvijek na raspolaganju svojem narodu.

Načelnik stožera 93. krila Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) pukovnik Boris Panić je istaknuo da je Hrvatska vojska i danas na simboličan način potvrdila snažnu povezanost s lokalnom zajednicom i ljudima u potrebi.

"Čast nam je što smo zajedno s drugim vojarnama Hrvatske vojske povezali naša srca s Vukovarom i Škabrnjom", rekao je pukovnik Panić.

Prikupljene su 54 doze krvi, a uz pripadnike zrakoplovnih postrojba 93. krila i Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin" akciji su se pridružili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskoga vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu zadarske Opće bolnice i Gradskim društvom Crvenoga križa iz Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:07