DOKUMENTACIJA OTPUTOVALA U AUSTRIJU

Hrvatska zatražila izručenje. Riječ sada ima Ivo Sanader

Kada sud primi dokumentaciju, bit će sazvano novo ročište na kojem će se Sanader morati izjasniti
Zagreb,031010.Kozarceva 21.Bivsi premijer Ivo Sanader snimljen na ulasku u kucu. Sanader se jutros sa suprugom Mirjanom vratio iz Amerike.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je da je Hrvatska danas austrijskim vlastima uputila zahtjev za izručenje bivšega premijera Ive Sanadera i svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz taj slučaj.

Bošnjaković je već u Saboru bio potvrdio da je njegovo ministarstvo u stalnom kontaktu s austrijskim ministarstvom pravosuđa.

- Upravo sve dogovaramo i danas će otići sva dokumentacija koju dogovorimo - rekao je Bošnjaković danas u Saboru uoči sjednice na kojoj se raspravljalo o prijedlogu strategije reforme pravosuđa za razdoblje od 2011. do 2015. godine.

Tek nekoliko sati poslije stigla je i potvrda da je potrebna dokumentacija otputovala prema Austriji. Ivo Sanader zna da će, nakon što sud u Salzburgu primi potrebnu dokumentaciju, biti sazvano novo ročište na kojem će se morati izjasniti pristaje li na izručenje Hrvatskoj, što će bitno ubrzati proceduru, ili će tvrditi da je politički progonjen, čime bi se cijeli postupak mogao oduljiti na nekoliko mjeseci.

Ministar Dražen Bošnjaković nije htio govoriti o kakvoj je dokumentaciji riječ, a novinarima je samo općenito rekao da će Hrvatska poslati “sve ono što bude potrebno u ovoj fazi postupka”.

- Dakle, formalno naš zahtjev (za izručenje) i dokumente koje ima USKOK. Ako još nešto bude potrebno, mi ćemo pribaviti i to - poručio je ministar pravosuđa Bošnjaković.

Sanader je, inače, pred sucem izjavio da se ne osjeća krivim za ono za što ga se optužuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:44