OMOGUĆAVA MASTERCARD

HRVATSKE AVANTURE STRANIH TURISTA Indijac Vivek: 'Dolazim iz zemlje u kojoj živi milijarda ljudi. Ali ovakvo uzbuđenje još nisam doživio'

Iznajmljujem gliser u Splitu, jer želim vidjeti Modru špilju na Biševu. Vozimo se po najplavijem moru ikad i gledam oko sebe kad nakon sat vremena dolazimo pred liticu. Niotkuda se pojavljuje ulaz i ukazuje se spilja gdje se zrake sunca pomaljaju s dna mora. Voda izgleda nevjerojatno čisto, ribe i cijeli podvodni svijet su mi kao na dlanu. Nikada do tog trenutka nisam vidio ništa slično. Ostao sam bez teksta. Pamtit ću taj dan zauvijek. Jer ja sam biznismen koji je odlučio raditi naporno i neprekidno kako bi uspio u životu.

Moja kompanija i posao su mi na prvom mjestu. I onda dolazim na mjesto koje mi je pokazalo da bih trebao biti svjesniji ljepota prirode oko sebe. U Hrvatskoj učim da život nije samo lutanje bez smisla, nego bi trebalo naći unutarnji mir. Ovdje shvaćam da je ovo zemlja kojoj se zauvijek želim vraćati jer mi daje upravo idealan omjer zadovoljstva, mira i jasnoće kako bih mogao razumjeti odluke koje donosim. Nakon što sam se vratio u Indiju shvatio sam - iskustva u Hrvatskoj pomogla su mi da postanem bolja osoba - priča Vivek Prakash, biznismen iz Bangalorea.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

To je bilo ovog svibnja, a Vivek je proslavio i svoj rođendan na Plitivicama.

- Mislim da nisam mogao pronaći bolje mjesto da slavim tog 17. svibnja. Imajte na umu da sam iz Indije gdje ima gotovo milijardu ljudi, a tamo me dočekala nevjerojatno mirna atmosfera, netaknuta priroda, slapovi kakve nikada nisam vidio… Bilo je kao u snu. Svjež povjetarac i maglica oko vodopada dodatno su začinili cijelu atmosferu i moj trekking od osam sati po Plitvicama nije se činio toliko napornim. Bila je to najljepša staza po kojoj sam hodao. Planine oko jezera izgledale su kao sa nekog filmskog seta.

Mogao bih se neprestano vraćati na to mjesto. Zaljubio sam se u Hrvatsku odmah, prvoga dana, prošao sam Plitvice, Zadar, Split i Hvar i sve mi je bilo jednako magično. Htio sam doći jer sam znao da su se ovdje snimale i neke epizode moje omiljene serije ”Igre prijestolja”. Ali to što sam mogao pojesti svježe jagode u Hvaru kad me ulovila glad ili gledati ljude obučene poput drevnih Rimljana u Splitu, bilo mi je nenadmašno. Nekako sam dobio dojam da bih mogao doći živjeti u Hrvatsku - kaže on.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

- Hrvatska je poput daška svježeg zraka usred kaosa u svijetu. Osjećao sam se kao da sam došao u neku zemlju iz snova.

EPILOG

Vivek se nakon Hrvatske vratio u Bangalore u Indiju, gdje ima software kompaniju HackerEarth (www.hackerearth.com). Bavi se inovacijskim menadžmentom i pomaže tvrtkama da prate svoj razvoj. Vratio se i igranju nogometa i uobičajenoj rutini. Ali kaže kako se često vraća Hrvatskoj u mislima, jer je to jedan od najboljih godišnjih koje je ikada imao. Planira se vratiti i nagovara sve oko sebe da i sami krenu.

Mastercard i Jutarnji vjeruju da je budućnost turizma iskustveni turizam s fokusom na originalan, autentičan, personaliziran doživljaj koji postaje neprocjenjiv. Na platformi priceless.com Mastercard nudi luksuzna, avanturistička, neuobičajena iskustva, pogled iza scene i privatne doživljaje koje kreiraju stakeholderi u turizmu, a u serijalu Neprocjenjiva Hrvatska na jutarnji.hr testiramo luksuzna, gurmanska, hedonistička, adrenalinska iskustva.

A MOŽETE IH I VI ISPROBATI!


Projekt Neprocjenjiva Hrvatska napravljen je u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Mastercarda, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:28