AKCIJA USKOK-A

HRVATSKE ŠUME OGLASILE SU SE O UHIĆENJU KRUNOSLAVA JAKUPČIĆA 'To nema veze s gospodarenjem šumama nego se radi o nečemu što se veže uz bivšu upravu'

Sjedište Hrvatskih šuma u Zagrebu
 Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, priveden je u petak ujutro, a tu informaciju za Jutarnji je potvrdio i njegov odvjetnik Vladimir Terešak. O ovom slučaju oglasili su se iz Hrvatskih šuma.

- Prema informacijama koje smo pročitali na portalima, da se naslutit da navedena tema nema veze s gospodarenjem šumama nego se radi o nečemu što se veže uz bivšu upravu Hrvatskih šuma.

Očekujemo da državne institucije odrade svoj posao i možemo poručiti građanima da Hrvatske šume nesmetano rade.

Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje. Iskreno se nadamo da će se sve ovo brzo raspetljati i da navedeno neće naštetiti ugledu Hrvatskih šuma - kazao je na konferenciji za medije Igor Fazekaš, član Uprave.

- Nismo imali razgovor s jdelatnicima koji su priveli kolegu Jakupčića pa ne znamo ima li to veze s tim. Sve smo iščitali s portala i iz medija - kazao je odgovarajući na pitanje jesu li uhićenja vezana uz vjetroelektrane u Kninu.

Osim Jakupčića, privedena je i državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Kako smo ranije objavili, Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je uhićenja u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca.

U tijeku su uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:46