U POGONU KANAANA

‘Hrvatski čips na policama Costca, to je čudo... A kad su mi rekli koliko će nam platiti, mislio sam da se šale!‘

Od tvrtke koja je krenula s dva radnika i proizvodnjom u obiteljskoj kući, Kanaan je narastao u kompaniju s 150 radnika

Zvonko Popović, direktor Kanaana

 Vlado Kos/Cropix

Renault 4 lagano je klizio slavonskim drumom. Nije mogao, ali ni smio juriti, jer je u prtljažniku vozio veliku količinu jaja kupljenu za proizvodnju tjestenine koju je junak naše priče te 1990. godine odlučio pokrenuti u obiteljskoj kući u Radikovcima, selu nedaleko od Donjeg Miholjca. Autom je upravljao njegov otac, a on je sjedio na mjestu suvozača, jer tada, u 27. godini i s tek stečenim zvanjem diplomiranog inženjera poljoprivredne mehanizacije, s kojim se iz Zagreba vratio u Radikovce, nije imao novca za autoškolu. Kako su se ‘‘četvorkom‘‘ približavali kući, primijetili su da se iz njezina smjera u zrak podiže gusti dim.

Crne slutnje ubrzo su se pokazale točnima.

Sušara za tjesteninu, koju su on i njegov prvi radnik, majstor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 04:40