STIGLO IH 6

Hrvatski državljani iz Gaze stigli u Zagreb: ‘Prošli smo kroz užase, ne mogu to ni opisati...‘

Preostalih 25 Hrvata još se nalazi u Pojasu Gaze, a radi se o ljudima koji se nisu prijavili za evakuaciju
 Goran Mehkek/Cropix

Nešto prije 13 sati u subotu šestero hrvatskih državljana evakuiranih iz Pojasa Gaze sletjelo je u zagrebačku zračnu luku, prenosi N1.

Tijekom dana se očekuje dolazak još jedne osobe, a ostatak, 15 hrvatskih državljana i državljanki, očekuje se u nedjelju. Prvo su odletjeli za Kairo gdje su ih pregledali liječnici i ustanovili da su u dobrom stanju. Kako piše N1, radi se o više obitelji s djecom.

image
Goran Mehkek/Cropix

- Dobro smo, putovanje je bilo dugo. Ne mogu opisati emocije. Prošli smo kroz užase, dosad je bilo bombardiranja svega mogućeg, bolnica, škola… Ima naša državljanka, prijateljica, poginula je prije nekoliko dana. Moja uža obitelj je sa mnom, ali su ostali svi rođaci. Bilo je puno napada i ranije, ali ovako nikad, ovo je strašno, genocid, rekla je žena za N1.

image
Goran Mehkek/Cropix

- Bilo je vrlo teško. Hvala Bogu što smo stigli ovdje. Situacija je – mrtvi posvuda na ulicama, ništa nije dobro, rekao je drugi sugovornik.

image
Goran Mehkek/Cropix

Preostalih 25 Hrvata još se nalazi u Pojasu Gaze, a radi se o ljudima koji se nisu prijavili za evakuaciju. Prema neslužbenim informacijama poginula je jedna osoba, rekao je ministar Gordan Grlić-Radman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:18